Türkiye, İzmir'deki bu şiddeti tartışıyor: Kadının yaptığı hareket doğru mu?

Bugünlerde kadına şiddetin her türlüsü yaşanıyor. İzmir Karabağlar'da meydana gelen şiddet olayı ise farklı bir açı ile Türkiye'nin gündeminde... Dayak yedi, peşinden gitti...

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, gece saatlerinde yaşanan bir olayda, genç bir kız, erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Şeyhmus K. (27) tarafından sokak ortasında şiddetli bir saldırıya uğradı. Saldırganın genç kızı defalarca yumrukladığı dehşet anları çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına kaydedildi. Olay sonrasında şüpheli Şeyhmus K.'nin çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıkarken, genç kızın şikayetçi olmaması dikkat çekti.

Kavga Sokağa Taşındı, Mahalle Sakinleri Şahit Oldu

Olay, Karabağlar ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, genç kız ile erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Şeyhmus K. arasında sokak ortasında başlayan tartışma, kısa sürede fiziksel şiddete dönüştü. Mahalle sakinlerinin bakışları arasında, Şeyhmus K., genç kızı defalarca yumrukladı. Çevredekilerin müdahaleleri ise durumu değiştirmedi.

Dehşet Anları Kamerada

Bir mahalle sakini, saldırı anını cep telefonu ile kayda aldı. Görüntülerde, Şeyhmus K.'nin genç kıza ardı ardına yumruk attığı, mahalle sakinlerinden birinin saldırıya müdahale etmeye çalıştığı ancak araya girdikten sonra bir cismin yere düştüğü ve bu esnada vatandaşın kaçtığı görülüyor. Motosikletle olaya yaklaşan bir başka kişinin ise saldırıya kayıtsız kaldığı, başka bir vatandaşın ise saldırganın omzuna dokunarak olayı yatıştırmaya çalıştığı görüntülerde yer aldı.

Şikayetçi Olmadı

Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, saldırgan Şeyhmus K.'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan incelemede, Şeyhmus K.'nin çok sayıda suçtan kaydının bulunduğu ve hakkında yakalama kararı olduğu tespit edildi. Ancak genç kızın karakola giderek saldırgandan şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Yaşanan olay, İzmir'de hem şiddet olaylarına tanık olan mahalle sakinlerini hem de sosyal medyada izleyenleri derinden etkiledi.

Bakmadan Geçme