Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitimde devrim

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ölçme ve Değerlendirme Semineri İzmir'de gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde düzenlenen seminer, İzmir'deki okul müdürlerine yönelik yeni ölçme ve değerlendirme uygulamalarını tanıttı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında il genelindeki tüm okul müdürlerine eğitimler düzenledi. 30 ilçede, ilkokul, ortaokul ve lise müdürlerinin katılımıyla 13 merkezi salonda gerçekleştirilen eğitimlerin sonuncusu, Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nde yapıldı.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAHŞİ'DEN ZİYARET VE AÇILIŞ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, seminerin düzenlendiği Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaret etti. Burada, bu yıl hizmete açılan kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Yahşi, ayrıca yeni kurulan ‘Halk Müziği Sınıfı'nda öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Sohbet sırasında, ünlü sanatçı Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun, “Nerede bir köy türküsü duysam şairliğimden utanırım” sözlerine atıfta bulunan Yahşi, “Kendi öz değerlerimizi ve kültürümüzü sahiplenmeli, onları yaşatmalıyız. Bu değerleri günümüze taşımaktan büyük mutluluk duyuyorum,” ifadelerini kullandı.

SEMİNERDE EĞİTİM MODELİNİN ÖNEMİ VURGULANDI

Ziyaretin ardından okulun konferans salonunda gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ölçme ve Değerlendirme Semineri'ne, Dr. Yahşi'nin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Arzu Günaydın, İl Müdür Yardımcıları İlker Erarslan ve Hasan Vermez, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, şube müdürleri ile çok sayıda özel ve resmi okul müdürü katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitimde sağladığı fırsatlara dikkat çekerek, “Bu model, eğitimde bireyselliği ve işbirliğini ön plana çıkararak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi daha donanımlı yetiştirmeyi hedeflemektedir,” dedi.

Seminerde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitim anlayışında köklü bir değişim sağladığını vurguladı. Yahşi, “Sayın Bakanımız ve Bakan Yardımcımızın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde anlattığı gibi, aklı selim, kalbi selim ve zevki selim beyinlere ihtiyacımız var. Ülkemizin şarkısını, hikâyesini ve hedeflerini gerçekleştirmek için bu insanlara ihtiyaç duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Yahşi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin, bilgiyi pratiğe dökme yetisine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçladığını belirterek, “Bu modelle birlikte, milli ve manevi değerlerimizi bilimle, sanatla ve kültürle harmanlayarak insan özelinde ahlakı, erdemi, vicdanı ve merhameti yücelten bir anlayış geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı, sadece bir hedef değil, aynı zamanda bir sorumluluktur. İstikbalin sancısını çeken eğitim yöneticileri olarak, Sayın Bakanımızın liderliğinde uluslararası arenada örnek gösterilecek bir eğitim modeli oluşturma hedefimizle kararlılıkla yürüyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Menemen Belediyesi

Bakmadan Geçme