“Türkiye'de 525 bin açıklanamayan seçmen var” iddiası

Seçimlere sayılı günler kala ilk tur seçimlerde kullanılan oy sayılarını Halk TV'ye değerlendiren Siyaset Bilimci Nezih...

TAKİP ET

Seçimlere sayılı günler kala ilk tur seçimlerde kullanılan oy sayılarını Halk TV'ye değerlendiren Siyaset Bilimci Nezih Onur Kuru, TÜİK ve YSK verilerine göre en az 525 bin kişinin açıklanamayan şekilde oy kullandığını bildirdi.

2017'den beri ciddi nüfus problemi olduğunu ve 2017 referandumunda ve sonrasında bunun kendini gösterdiğini belirten Kuru, bu durumun yayımlanan uluslar arası makalelerde de tespit edildiğini ve sandıkların yüzde 11'inde büyük bir anomali olduğunun altını çizdi.

Kuru, '2017 referandumunda bu büyük anomalinin Erdoğan'a kullanılan oylarda gözlendiği belirtiliyor. Burada fazla seçmen eklendiği konusunda veri var. 2023 seçimlerinde de bu var. Türkiye'deki bir önceki seçim 2019 genel seçimidir. Hesapta tutmayan veri var. 2019 seçimlerine göre 57 milyon üzerine 4.9 milyon yeni seçmeni koyuyoruz. 3 milyon yurt dışı seçmenini koyuyoruz. 630 bin adrese dayalı sistemde yer almayarak seçmen kaydını yaptıran kişiler de ekleniyor.. Ölüm sayılarını da buradan çıkarıyoruz. TÜİK ölüm verilerini açıklamadı ve verilerin sağlığı tartışmalı. Deprem bölgesinde 50 bin ölümde bıraktı. Ancak bu rakamlar bunun kat kat üstünde. Bu nedenle ciddi bir sorun var. Biz çıkardığımız modele göre 2 milyon seçmenin hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz. 60 milyon 500 bine düşüyor. Aradaki 525 binlik arakam açıklanamayan bir rakam. Var.  Fazladan seçmen eklendi mi bilmiyoruz. TÜİK ve YSK verilerinin seffaf olmadığı ortada. Benim tespit ettiğim en az 525 bin açıklanamayan seçmen var. Dolayısı ile geriye tek yol kalıyor. Muhalefettin de bu farkları da aşacak ciddi bir katılım kampanyası yapılmalı ki adil olmayan seçimde kazabilsin' şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme