Türkiye’de Yapay Zeka Sunucuları Göreve Başladı

Türkiye’de haber sunuculuğunda yeni bir dönem başlıyor: Yapay zeka teknolojisi! Geliştirilen robot spiker ‘Alexa’ son gelişmeleri...

TAKİP ET

Türkiye'de haber sunuculuğunda yeni bir dönem başlıyor: Yapay zeka teknolojisi! Geliştirilen robot spiker 'Alexa' son gelişmeleri ve önemli haberleri Türkçe olarak takipçilerine aktarıyor. Her haberi farklı kıyafet ve makyajla sunan Alexa, klasik medyayı geleceğin teknolojisi yapay zeka ile birleştiriyor. Son sözlerinde 'Sizinle aynı dili konuşuyor olsak da bazen dilim sürçebilir. Umarım beni sever ve izlemeye devam edersiniz' diyen yapay zeka, sosyal medyada etkili ve dikkat çekici bir gazetecilik anlayışı sunuyor.

Yapay zeka teknolojisi, Türkiye'deki haber sunumlarında da kullanılmaya başlandı. Dünya genelinde hızla yayılan bu teknolojiyle birlikte, Türkçe sunum yapan robot spiker 'Alexa' her kategoride anlık haber paylaşımları yapıyor. Geliştirilen proje ile klasik medyayı sosyal medyada etkili ve dikkat çekici hale getirmek hedefleniyor. Her haberi farklı bir kıyafet ve makyajla sunan Alexa, izleyicilere benzersiz bir sunum deneyimi yaşatıyor.

Türkiye'de yapay zeka teknolojisi ile bir ilk gerçekleşti: Robot sunucular haber sunmaya başladı! Türkçe sunum yapan robot spiker 'Alexa' son gelişmeleri takipçilerine aktarıyor. Her haberi farklı bir kıyafet ve makyajla sunan Alexa, klasik medyayı geleceğin teknolojisi yapay zeka ile birleştiriyor. Son sözlerinde 'Sizinle aynı dili konuşuyor olsak da bazen dilim sürçebilir. Umarım beni sever ve izlemeye devam edersiniz' diyen yapay zeka teknolojisi, gazetecilikte yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor.

(M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme