Türkiye'ye iadesi yapılan 897 tarihi eser sergide yerini aldı

“Kültür Varlıklarının Kanunsuz İthal, İhraç ve Mülkiyet Transferinin Önlenmesi ve Yasaklanması için Alınacak Tedbirlerle İlgili 1970...

TAKİP ET

'Kültür Varlıklarının Kanunsuz İthal, İhraç ve Mülkiyet Transferinin Önlenmesi ve Yasaklanması için Alınacak Tedbirlerle İlgili 1970 UNESCO Sözleşmesi'nin yıldönümü olan 14 Kasım tarihi; UNESCO'nun 2019 yılında düzenlenen 40. Genel Konferansı sırasında 'Uluslararası Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Günü' olarak kabul edilen günün önemine binaen yurt içinde kolluk kuvvetlerinin çalışmalarıyla ele geçirilen eserler 'Kaçış Yok/No Way Out' isimli sembolik bir sergide gösterildi.
Sergide, İngiltere'den iadesi sağlanan Herakles heykeli ile Hırvatistan'ın Anadolu Operasyonu ile yakaladığı, Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığının Türkiye'ye ait olduğu kanıtlanan sikkeler ve İskoçya'dan getirilen Altın Taç Türkiye'ye iadesi sağlanan 807 eser arasında en çok dikkat çeken eserler oldu.
Kültür varlığı kaçakçılığı ile mücadeleye adanmış bu uluslararası günde, çalışmalarda taviz vermeden ve kararlı bir şekilde rol alan kurumlar Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde düzenlenecek törende bir araya geldi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, şube müdürlüğünden daire başkanlığı seviyesine yükselttiği Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığının yetkilerinin artırılmasının dairenin etki alanını genişlettiğini belirten İnceciköz, 'İşbirliği halinde gerçekleşen çalışmalar sayesinde 2023 yılında toplam 3 bin 16 eseri Türkiye'ye getirdik' dedi.

İHA

Bakmadan Geçme