Türkiye’yi Torbalı doyuruyor

Sanayisi ile 60 ilden daha fazla vergi veren Torbalı, kışlık tarımın ise başkenti konumunda. Kış şartları...

TAKİP ET

Sanayisi ile 60 ilden daha fazla vergi veren Torbalı, kışlık tarımın ise başkenti konumunda. Kış şartları nedeniyle Türkiye'nin büyük kısmında tarım faaliyetleri yürütülemezken, Torbalı'da yapılan kışlık tarım faaliyetleri sayesinde 81 ilde mutfaklara sebze giriyor. Brokoli, pırasa, kanabahar, kereviz, ıspanak gibi kış sebzeleri Torbalı Ovası'nda tam 30 bin dekar alanda yetiştiriliyor. Bu sebzeler, 81 ilde mutfaklara giriyor. İlçede, tarım ve sanayi faaliyetlerine eşit oranda önem veriliyor. İlçedeki sanayi kuruluşları sayesinde Torbalı ilçesi, 60 ilden daha fazla vergi vererek ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.

MÜDÜRLÜK PERSONELİ HER GÜN OVADA

İlçede gerçekleştirilen tarım faaliyetleri Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sık sık denetleniyor. Tarlalar uzman personel tarafından ziyaret edilerek ürünler kontrol ediliyor. Ayrıca kurumun eğitim faaliyetleri ile çiftçiler bilinçlendiriliyor. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Aktaş ve ekibi, üreticilerle bir araya gelerek hasat sürecini inceledi. Hasat yapılan tarlalara gerçekleştirilen ziyarette, Gökhan Aktaş ve ekibi, üreticilerle sohbet edip sorunları dinledi. Torbalı'da gerçekleştirilen kışlık sebze hasadı, hem yerel ekonomiye katkı sağlıyor hem de sağlıklı ve taze ürünlerin tüketiciyle buluşturulmasına aracılık ediyor.

30 BİN DEKARLIK ÜRETİM

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı açıklamada, 'Torbalı, verimli toprakları ve iklimiyle ön plana çıkan bir tarım ilçesidir. Bu topraklarda, kış aylarında ekimi gerçekleştirilen brokoli, pırasa ve karnabahar gibi kışlık sebzelerin hasadına başlandı. 30 bin dekarlık alanda gerçekleşen bu hasat, ilçemizin tarımsal potansiyelini bir kez daha gösteriyor' dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme