Twitter'dan (X) BTK'nın engelleme kararına tepkiler yağdı!

X (Twitter), BTK'nın 'Solcu Gazete' hesabına yönelik erişim engelini hukuka aykırı buldu! Global Government Affairs hesabından yapılan açıklamada, bu kararın ifade özgürlüğünü kısıtladığı vurgulandı. Peki, BTK'nın engelleme kararının arkasındaki nedenler neler? X, bu duruma nasıl bir yanıt verecek? Türkiye'deki ifade özgürlüğü tartışmaları yeniden alevlenirken, kullanıcılar bu engellemeye nasıl tepkiler gösterdi? Bu olayın ardından sosyal medyada neler yaşanıyor?

X (Twitter), BTK'nın Solcu Gazete hesabına getirdiği erişim engeline karşı Global Government Affairs hesabından yaptığı açıklamada, 'Hukuka aykırı bir karar' ifadesini kullanarak itirazda bulundu.

X (Twitter), "Solcu Gazete" isimli hesabın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenmesi üzerine, Global Government Affairs hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, BTK'nın bu kararına itiraz edildiği belirtilerek, "Türkiye'deki BTK'nın bir haber kuruluşunu engelleme kararı hukuksuzdur" ifadelerine yer verildi.

@GlobalAffairs hesabından yapılan açıklamada, "X olarak, herkesin ifade özgürlüğünü savunmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz. Türk hükümetinin bu kararı, hukuka aykırı olmasının yanı sıra milyonlarca Türk kullanıcının haber alma hakkını kısıtlamaktadır. Bu ilkeleri yargı sistemi aracılığıyla savunmayı dört gözle bekliyoruz. X, faaliyet gösterdiğimiz her yerde ifade özgürlüğünü daima savunacaktır" denildi.

Bakmadan Geçme