Uçak kesiti sınıfında uygulamalı eğitim başladı

İzmir'in ilk gerçek uçak kesiti olarak tasarlanan mock-up sınıfı uygulamalı eğitime başladı. Prof. Dr. Derman Küçükaltan,...

TAKİP ET

İzmir'in ilk gerçek uçak kesiti olarak tasarlanan mock-up sınıfı uygulamalı eğitime başladı. Prof. Dr. Derman Küçükaltan, 'Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, bu eğitimin verildiği tek yer olan İstanbul'a eğitim amacıyla gitmek zorunda kalmayacaklar' dedi.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı uygulama laboratuvarı mock-up sınıfı geniş bir katılımla uygulama eğitimine açıldı. Açılışta konuşan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, 'Laboratuvar bir yolcu uçağının birebir kesiti model alınarak dizayn edildi, laboratuvarın açılışıyla Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, bu eğitimin verildiği tek yer olan İstanbul'a eğitim amacıyla gitmek zorunda kalmayacaklar. Değerli katkıları için başta İKMYO Mütevelli Başkanı Dr. Erkan Çelik'e ve Pegasus İç İstasyonlar Müdürü Aytaç Yıldız ile tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum' diye konuştu.

Laboratuvar açılışına Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İzmir'deki havayolu ve ulaşım şirketlerinin üst yöneticileri, kabin amirleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.  Daha sonrasında katlımcılar, laboratuvar içindeki Havacılık Kütüphanesi'nin açılışını da gerçekleştirdi. (Y.K.)

 

İHA

Bakmadan Geçme