ÜCRETSİZ TARAMADA 'OYBİRLİĞİ' RAFA KALKTI

Berivan KAYA/YENİ İZMİR İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yüzde 80'i eski olan İzmir'in yapı...

TAKİP ET

Berivan KAYA/YENİ İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yüzde 80'i eski olan İzmir'in yapı stoku için çalışmaları hızlandırdı. 'Dirençli kent' olma noktasında binalara ücretsiz tarama yapan Büyükşehir Belediyesi'nin apartmanlar için aldığı 'oybirliği' kararını rafa kaldırdı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında AK Parti ve CHP cephesini karşı karşıya getiren 'oybirliği' kararında değişikliğe gidildi. 28 Mart itibariyle yapılan değişiklikle 'bireysel' başvurular da kabul edilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesine oy birliği kararı yerine; tapu, yapı kullanım izin belgesi veya yapı ruhsatının yüklenmesi yeterli olacak. 

KAROT DEĞİL, ÖN İNCELEME 

Hızlı tarama çalışmasının ön inceleme niteliğinde olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Banu Dayangaç, 'Çalışma riskli yapı tespitine yönelik değildir, bu çalışma ön inceleme niteliğinde. Bu kapsamda yapı içerisine girilerek kritik kattaki mevcut durum ile proje karşılaştırması yapılıyor. Tahribatsız yöntemler kullanılarak beton dayanımı ve donatı düzeni hakkında ön bilgi ediniliyor. Çalışma sonucunda yapı ön inceleme formları başvuru sahiplerine iletilirken yapıya ilişkin ileri aşama değerlendirme yöntemleri olan deprem performans analizi ve riskli yapı tespiti konularında bilgilendirme yapılacağız. Uygulama yöntemlerine ilişkin ise vatandaşları bilgilendireceğiz' ifadeleri kullanıldı. 

3 BİN 968 BAŞVURU 

Büyükşehir yetkililerinden edinilen bilgilere göre, 3 bin 968 başvuruda bulundu. Başvuruların ise 3 bin 105 tanesini onaylandı. 

 

 

 

Bakmadan Geçme