Uğur Mumcu, kentin dört bir yanında anıldı

24 Ocak 1993'te bir suikaste kurban giden Araştırmacı Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30'uncu yıldönümünde...

TAKİP ET

24 Ocak 1993'te bir suikaste kurban giden Araştırmacı Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30'uncu yıldönümünde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Bayraklı'da 'Sönmeyen Işık Uğur Mumcu' fotoğraf sergisi ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşatırken, İzmirli gazetecilerin Mumcu'yu anlattığı söyleşi Cumhuriyet sevdalılarını buluşturdu.

Uğur Mumcu ve faili meçhul cinayetlere kurban giden gazeteciler Narlıdere'de de anıldı. Uğur Mumcu'nun hayatını anlatan belgeselin de gösterildiği etkinlikte, Uğur Mumcu anısına yazılan şarkılar hep bir ağızdan söylendi. Yönetmenliğini Orhan Demir'in, asistanlığını Nesrin Özgür Avcı'nın yaptığı; 'Vurulduk Ey Halkım'ın farklı bir yorum katılarak sahnelendiği anma programı katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Karşıyaka Belediyesi, yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümünde Demokrasiyle Yaşamak, Demokrasiyi Yaşatmak' başlıklı söyleşiye imza attı.

Mumcu, Gaziemir'de de Grup Gündoğarken'in sahne aldığı etkinlikle anıldı. Konsere yoğun ilgi gösteren Gaziemirliler, sanatçıların Mumcu anısına seslendirdiği şarkılarla duygu dolu anlar yaşadı. Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi öncülüğünde gerçekleşen program kapsamında, Uğur Mumcu Parkındaki anıt önünde tören düzenlendi. Selçuk Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen anma etkinliğinde gençler meşale taşıdı. Efes Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünden Uğur Mumcu Anıtı'na kadar yürüyen katılımcılar Uğur Mumcu Anıtı'na karanfil bıraktı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme