Ulaşımda yeni hedef: Erdoğan'dan önemli mesajlar

Erdoğan, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) 2024 Dünya Kongresi'ne video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yol medeniyettir' anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayarak, Türkiye'nin ulaşım ve altyapı alanında iddialı bir seviyeye ulaştığını ifade etti. 

Erdoğan, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) 2024 Dünya Kongresi'ne video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yol medeniyettir" anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayarak, Türkiye'nin ulaşım ve altyapı alanında iddialı bir seviyeye ulaştığını ifade etti.

Kongrenin, sektörün öncü isimlerini ve kamu ile özel kurumları bir araya getirmesinin önemine değinen Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere emeği geçen tüm kurumları tebrik etti.

“ALTYAPI SAHASINDA İDDİALI BİR SEVİYEYE TAŞIDIK”

Erdoğan, Uluslararası Yol Federasyonu'nun 1948'den bu yana daha güvenli ve sürdürülebilir yol ağlarının gelişimine katkı sağladığını belirtti. Bu yılki kongre temasının “Hareketliliği güçlendirmek için bağlanıyoruz, herkes için sürdürülebilir bir geleceğin sağlayıcısı olarak yollar” olmasının isabetli olduğunu ifade ederek, “Zira bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir. Yol demek ulaşım demektir; sanayi, üretim, turizm, ticaret, emniyet, kalkınma ve dünya ile bütünleşme demektir. Bizler de bu anlayışla büyük hamlelere imza atarak ülkemizi ulaşım ve altyapı sahasında iddialı bir seviyeye taşıdık" dedi.

“EKONOMİK VE TİCARİ BAĞLARI GÜÇLENDİRDİK”

Türkiye'nin birçok önemli projeye imza attığını dile getiren Erdoğan, Avrasya Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, Erkenek Tüneli, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Ovit Tüneli ve Cankurtaran Tüneli gibi projelerin yanı sıra Yavuz Sultan Selim ve 1915 Çanakkale köprülerinin Türkiye'nin gurur abideleri olduğunu belirtti. Ayrıca, Karadeniz Sahil Yolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu projeleri ile şehirler arasındaki beşeri, lojistik, ekonomik ve ticari bağların güçlendirildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu gibi projelerimizle şehirlerimiz arasındaki beşeri, lojistik, ekonomik ve ticari bağları güçlendirdik" şeklinde konuştu.

8.300 KM'YE ÇIKARMAYI HEDEFLEDİKLERİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 4.000 km otoyol ve 30.000 km'ye yaklaşan bölünmüş yol ağına sahip olduğunu belirterek, 2053 yılına kadar bölünmüş yol uzunluğunu 38.000 km'ye, otoyol uzunluğunu ise 8.300 km'ye çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Mesajını tamamlayan Erdoğan, kongreye katılan tüm firmalara ve kurumlara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme