Uluslararası 2 Yaka Kısa Film Festivali sinemaseverlerle buluşuyor: Hangi filmleri izleyebileceksiniz?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Uluslararası 2 Yaka Kısa Film Festivali (2YKFF), beşinci yılında "Yakınlıklarımız" temasıyla İzmir, Ankara ve Stockholm'de sinemaseverlerle buluşuyor. Festival, 18-20 Ekim'de İzmir'de, 25-27 Ekim'de Ankara'da, 8-10 Kasım'da ise Stockholm'de gerçekleşecek. Bu yılın teması olan "Yakınlıklarımız", sinemanın farklı kültürleri bir araya getirerek topluluklar arasındaki bağları güçlendirme gücünü vurguluyor.

Kültürlerarası Diyalog ve Kısa Filmler

Festival, her yıl dünyanın farklı bir şehrindeki bir film platformu ile iş birliği yaparak kültürlerarası diyaloğu teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu yıl festivalin iş birliği yaptığı platform ise FetFilm (Stockholm). Festival, kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde birçok farklı kısa film sunarken, kısa film endüstrisini desteklemek amacıyla ustalık sınıfları ve atölyeler düzenliyor.

Festivalin Programı

İzmir, Ankara ve Stockholm'de üçer gün sürecek festivalin programında kısa film gösterimleri, özel gösterimler, atölyeler ve söyleşiler yer alıyor. İzmir'de Kültürpark Atlas Pavyonu, Originn Creative Hub ve Art Venue İzmir mekanlarında düzenlenecek etkinlikler, Ankara'da Persona ve Stockholm'de ise Botkyrka Konsthall, Glada Sprutan ve Munnen salonlarında izleyicilerle buluşacak.

Biletler ve Etkinlik Detayları

Festivalin kısa film gösterimleri biletli olacak ve biletler Biletinial ve BuBilet üzerinden temin edilebilecek. Ancak ustalık sınıfları, atölyeler ve özel söyleşiler ücretsiz gerçekleştirilecek. Etkinliklere katılmak için rezervasyon ve başvuru gerektiren programlar bulunuyor.

Festivalin Destekçileri

Festival, FetFilm ortaklığında ve DFA yürütücülüğünde, İzmir ve Çankaya belediyeleri başta olmak üzere pek çok yerel ve uluslararası destekçinin katkılarıyla düzenleniyor.

Festival programı ve etkinlik detaylarına 2yakakisafilmfestivali.com adresinden ulaşılabilir.

Bakmadan Geçme