Ümit Özlale’nin hayatı ve siyasi kariyeri…

Ümit Özlale, 28 Nisan 1972 tarihinde Almanya’nın Holzheim şehrinde doğmuştur. Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yaptığı...

TAKİP ET

Ümit Özlale, 28 Nisan 1972 tarihinde Almanya'nın Holzheim şehrinde doğmuştur. Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yaptığı İYİ Parti'de çalışmaktadır. Özlale, 1990 yılında İzmir Fen Lisesi'nden mezun olmuştur. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde 1995 yılında tamamlamıştır. Daha sonra 1998 yılında ABD'deki Boston College'da yüksek lisansını ve 2001 yılında doktorasını tamamlamıştır.

2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan Özlale, 2006 yılında doçentlik unvanını aldı ve 2011 yılında profesör oldu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde 2009-2013 yılları arasında, ardından Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. Şu anda Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. 2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)'in kurucu ortağıdır.

Ümit Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışman olarak çalıştı ve ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürüttü.

Eylül 2020'de İYİ Parti'ye katılan Özlale, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.

Aynı zamanda Ümit Özlale, TÜBİTAK tarafından 40 yaş altı üstün başarılı bilim insanlarına verilen Teşvik Ödülü'nün sahibidir.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde Özlale İYİ Parti İzmir 1. Bölge'den milletvekili seçilmiştir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme