Üniversite-sanayi iş birliğinde ilk adım

Üniversite –sanayi işbirliğine inandıklarını vurgulayan İAOSB Başkanı Karace, 'Teknopark, Ar-Ge Merkezi kurmak, home office gibi yapıları inşa etmek bizim öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi .

TAKİP ET

İzmir Ktip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin (İAOSB) yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Cenk Karace'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Prof. Dr. Köse, 'Güçlü bir mühendislik fakültesine sahibiz. Özellikle mühendislik ve sağlık bilimleri alanlarında bölgede yakın iş birliklerini hedefliyoruz. Birlikte çalışabildiğimizde, aynı amaca odaklı bakabildiğimizde ve iki tarafın da kazanacağı yapıları inşa edebildiğimizde başarılı olabiliriz. Aramızdaki görünmeyen düşünsel duvarları kaldırmalı, güçlerimizi birleştirmeli ve ülkemizin oyun kurucu olması hedefine birlikte katkı sunmalıyız' dedi.

HEDEF TEKNOPARK

Akademik bilginin rekabet ve gelişme açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Karace ise 'Yeni dönemde de iki büyük kurum arasında tarafların yararına büyük işler yapılabilir. Önemli olan bu iş birleşiklerine istekli olmamız. Ülkemizin geleceği için nitelikli işgücü çok yetiştirmek kritik önem sahip. Staj ve Ar-Ge başta olmak üzere tüm hususlarda birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyarız. Özellikle Teknopark konusunda büyük bir heyecana sahibiz ve bizim katkı vereceğimiz süreçlerin içinde sonuna kadar olmak isteriz. Teknopark, Ar-Ge Merkezi kurmak, home office gibi yapıları inşa etmek bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ar-Ge konusunda üniversitelerle birlikte çalışmanın tüm avantajlarını üyelerimize sunmak için artık beklememek gerektiğine inanıyorum' diye konuştu.

TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK

İKÇÜ tarafından hazırlanan 'Çaka Bey'den Günümüze İzmir' adlı dört ciltlik eserin Rektör Köse tarafından Başkan Karace'ye takdimi ile sona eren ziyarette, tarafların teknik çalışmalarını iki hafta içinde tamamlaması ve tekrar bir araya gelinmesi kararı üzerinde uzlaşıldı. Tahsisi yapılan arazinin durumu, ortaklık yapısının netleştirilmesi, binanın nitelikleri ve diğer teknik hususların detaylarına ilişkin ön çalışmaların yapılmasının ardından yapılacak yeni toplantıda iş birliği ile ilgili kararların netleşmesi bekleniyor.

 

Haber Merkezi 

 

Bakmadan Geçme