Üniversiteliye yurt zulmü

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla istedikleri okullara yerleşen öğrenciler daha...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesi'nden Semi Tektaş'ın haberine göre, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla istedikleri okullara yerleşen öğrenciler daha eğitim dönemi yeni başlamışken birçok sorunla beraber mücadele etmek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi'nde öğrenciler yemek fiyatlarını protesto etkinlikleri düzenlemiş 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri gözaltına alınmıştı. Yurt sayılarının yetersiz olması kiraların çok yüksek olması öğrencilerin daha inşaat halinde olan yurtlarda kalmaya zorluyor. Karabağlar Erkek Yurdu da bu inşaat halindeki yurtlardan biri. Yurtta aktarıldığına göre sıcak su bulunmuyor, online dersler için internet yok ve sık sık silah seslerinin duyulduğu belirtiliyor.

YETERSİZ YEMEK

Barınamıyoruz Harekatı'nın aktardığına göre, yurtta sıcak suyun hiç akmadığı, normal suyun da sık sık kesildiğini öğrencilerin sağlıklarından endişe ettiğini ve yurdun bu sene inşaat halinde açıldığından beri temizlik yapılmadığının, her taraf inşaat pisliği halinde olduğunu belirtti. Odalarda adım atacak yerin olmadığı, online ders için internetin olmadığı hatta elektriklerin de sık sık kesildiği çoğu zaman ışıkları bile olmadığı iddia edildi. Yurtta kahvaltılar ve yemeklerin de niteliksiz ve yetersiz olduğu sadece bir domates ekmekle öğrencilerin kahvaltı etmesi beklendiği belirtildi.

GÜVENLİK YOK

Edinilen bilgiye göre yurtta güvenlik personelinin hala alınmadığı, ışıkların da sürekli kesildiği ve çevreden silah sesleri geldiğinden dolayı öğrencilerin tedirgin olduğu belirtildi. Ayrıca 7 katlı bin 600 kişilik yurtta asansörün yapılmadığı, öğrencilerin çamaşırhaneye inmek için 9 kat merdiven inmesi gerektiği ama çamaşırhanede 600 öğrenciye bile yetecek makinanın olmadığı iddia ediliyor.

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme