Ünlü Şarkıcı Şimal, hastalığı nüksedince saçlarını kazıttı

Meme kanserini 2022 yılında yenen ünlü şarkıcı Şimal, hastalığının yeniden nüks etmesi üzerine saçlarını kazıttı. Şimal, bu süreçte yaşadıklarını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

Uzun yıllardır çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele eden Şimal, 2022'de başarılı bir şekilde meme kanserini atlattıktan sonra, bu yılın ocak ayında beynindeki tümör nedeniyle bir ameliyat geçirmişti. Geçtiğimiz aylarda ise hastalığının metastaz yaptığına dair üzücü bir açıklama yaptı. Bu durum, sanatçının kanserle olan mücadelesinin daha da zorlaşmasına neden oldu.

Sosyal Medyada Duygularını Paylaştı

Şimal, saçlarını kazıttığı anları sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı. Şarkıcı, “Biz iki kafadar yine yeni bir maceradayız. Eee kolay değil, 4 senedir kanserle mücadele ediyoruz. Aslına bakarsanız en güçlü duruşumuz bu son metastaz da oldu diyebilirim. Her evresinde bir şey öğretti. Artık bizi üzmesine izin vermiyor, aksine biz dalga geçiyoruz onunla. Saçlarım dökülmüş, kaşım, kirpiğim dökülmüş, hiçbirinin gram önemi yok. Yenileri daha sağlıklı geliyor, aramızda kalsın” ifadelerini kullandı.

Moral ve Farkındalık Mesajı

Takipçilerine moral vermek amacıyla paylaşımda bulunan Şimal, kanserle mücadelede düşüncelerin önemine dikkat çekti. “Bu da diğerleri gibi geçip gidecek. Tevekkül, Allah bu da geçecek. Aman düşüncelerinize dikkat edin. Moral çok önemli. Hastayım dedikçe hasta ediyor, kötüyüm dedikçe kötüleşiyorsun (tecrübe konuşuyor)” diyerek yaşadığı deneyimleri aktardı.

Erken Teşhis ve Bilinçlenme Üzerine Tavsiyeler

Şimal, hormon pozitif bir kanser türüne sahip olmasına rağmen beynine metastaz yapmanın zor olduğunun düşünüldüğünü belirtti. Bu süreçte birçok takipçisinden gelen mesajların kendisini üzdüğünü vurgulayarak, "Erken teşhis çok önemli. Normalde bu kadar uzun uzun yazmam ama bir kere yazıp tam yazayım istedim. Sıktıysam özür dilerim. Şu kısa hayatta belki birine daha faydam dokunur. Sizleri çok seviyorum” dedi.

Şimal'in bu cesur duruşu, takipçileri ve kanserle mücadele eden birçok kişi için ilham kaynağı olmaya devam ediyor.


Bakmadan Geçme