Vali Elban'dan Cumhuriyet Bayramı'na özel vurgular: İzmir'in tarihsel rolü nedir?

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Cumhuriyet Bayramı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılına dair önemli ifadelerde bulundu. Peki, İzmir'in Cumhuriyet'in kuruluşundaki önemi nedir? Vali Elban, Cumhuriyet'i koruma sorumluluğuna nasıl vurgu yaptı? Geçmişten günümüze süregelen değerlerin aktarımı için neler önerdi? Detaylar haberimizde!

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Cumhuriyet'in kuruluşunun önemine vurgu yaptı. Vali Elban, mesajında, “Köklü medeniyet birikimiyle, yüzyıllardır tarihe yön veren asil milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, inancı, azmi ve kararlılığıyla tüm yoksunluklara rağmen kurmayı başardığı Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yaşını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

KURULUŞ MÜCADELESİ VE İZMİR'İN ROLÜ

Cumhuriyet'in, işgal altındaki Anadolu topraklarında tam bağımsızlık hedefiyle verilen bir mücadele sonucunda kurulduğunu belirten Elban, “Kahraman ecdadımızın elde ettiği zaferlerin ardından, modern Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur” ifadelerini kullandı. Ayrıca, İzmir'in Cumhuriyetin kuruluş sürecindeki kritik rolüne dikkat çekti. “Düşman işgaline karşı direnişin ve ulusal bilincin sembolü haline gelen güzel İzmirimize mutlaka bir parantez açmak gerekir. Düşmana ilk kurşunun sıkılması ve bağımsızlık ateşinin yakılmasıyla ön plana çıkan şehrimiz; Cumhuriyetin kurulmasında olduğu kadar, modernleşme çabalarında da etkin roller üstlenmiştir” şeklinde konuştu.

GÖREVLER VE SORUMLULUKLAR

Vali Elban, Cumhuriyet'in korunması ve yaşatılması için vatan, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmanın önemini vurgulayarak, “Tarihimizi iyi öğrenip genç nesillere aktarmak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu sürekli diri tutmak, kültürümüzü ve geleneklerimizi koruyup gelecek nesillere taşımak hepimizin görevi ve sorumluluğudur” dedi.

TEBRİKLER VE ANMA

Vali Elban, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve tüm İzmirli hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize esenlikler diliyorum.”

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye genelinde coşkuyla kutlanırken, Vali Elban'ın mesajı, milli birliğin ve beraberliğin önemini bir kez daha hatırlattı.

Bakmadan Geçme