Valilik o şehirde gösteri ve yürüyüşleri yasakladı

Valilik tarafından yapılan resmi açıklamada, Anayasa ve kanunlar tarafından öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarının varlığının, olası...

Valilik tarafından yapılan resmi açıklamada, Anayasa ve kanunlar tarafından öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarının varlığının, olası eylem ve saldırılara karşı önlem alınması gerektiği konusunda değerlendirildiği vurgulandı.

Açıklamada, 'Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi, milli güvenliğin, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve genel asayişin devamının temini amaçlandığı' belirtildi. Van Valiliği, bu nedenle 21 ve 22 Ekim tarihlerinde 2 gün süreyle gösteri yürüyüşleri ve açık hava toplantılarını yasakladı.

Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun gördüğü etkinlikler dışında, 2911 sayılı Kanun'un ilgili hükümlerine istinaden, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması da 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince yasaklandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme