Vatandaş pazarı manavı unuttu: Artık doğrudan tarlaya gidiyor!

Ekonomik kriz ve fahiş fiyatlarla mücadele eden vatandaşların bulduğu yeni yöntemlere inanamayacaksanız! Artık sebze ve meyveler pazar veya market yerine tarladan mı alınacak? Pazar ve marketler kendi geleceğiyle mi oynuyor? Tarla ürünleri neden manav, market ve pazarlarda 5-10 katı fiyata satılıyor?

Van'ın Erciş ilçesinde sebze fiyatlarının marketlerde pahalı olmasından yakınan vatandaşlar, daha uygun fiyata ürün alabilmek için doğrudan tarlalara gitmeye başladı. Salça, turşu ve konserve hazırlıklarının başladığı bu dönemde Erciş'in Çelebibağı Mahallesi'nde çiftçi Yılmaz Baştaş, market ve manavlara ürün vermek yerine doğrudan vatandaşlara satış yapma kararı aldı.

Baştaş, özellikle Antalya'dan getirip Erciş'te ekimini yaptığı "kuantum" domates başta olmak üzere tarlasında biber, salatalık, karnabahar ve karalahana gibi sebzeleri ürettiğini belirterek, "Pahalı ürünlerden şikâyetçi olan halkımıza daha taze ve uygun fiyatlı sebzeler sunuyoruz. Tarladan doğrudan satış yaparak hem biz kazanıyoruz hem de vatandaşlar daha hesaplı ve kaliteli ürün alıyor. Bu modelin diğer çiftçilere de örnek olmasını umuyoruz" dedi.

Vatandaşlar Tarlada Fiyatlardan Memnun

Van'dan Bitlis'e giderken Erciş'te durup sebze alışverişi yapan Harun Özcan, tarlada fiyatların şehirdeki marketlerden çok daha uygun olduğunu ifade etti. Özcan, "Tarlayla çarşı arasındaki fiyat farkı oldukça fazla. Buradan aldığım ürünler hem daha taze hem de çok daha uygun fiyata. Eski tatları bile hissettiren bu ürünleri herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Tarladan doğrudan satış uygulaması, hem çiftçileri memnun ederken hem de vatandaşlar arasında büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme