Yargıtay kararı gündem oldu: Armut silah sayıldı
Yargıtay, Antalya'da yaşanan ilginç bir trafik kavgasında, karşı tarafa fırlatılan armudu 'silah' olarak kabul etti. Peki, bir meyve nasıl silah sayılabilir? Trafikteki sinirli anlar, sıradan bir tartışmadan ne zaman tehlikeli bir duruma dönüşür? Yargıtay'ın bu kararı, trafik kavgalarına ilişkin nasıl bir emsal oluşturacak? İşte detaylar:
Yargıtay, Antalya'da yaşanan bir trafik kavgasında, karşı tarafa fırlatılan armudu silah olarak kabul etti. Olay, 27 Temmuz 2021'de Antalya'da meydana geldi. Ferhat Arslantaş, ailesinin yanına tatil yapmak üzere yola çıkarken, arkadan gelen bir aracın korna ile tacizine uğradı. Arslantaş, tacizden rahatsız olup aracından inerek 'dur' işareti yaptı. Kırmızı ışıkta durduklarında, diğer aracın sürücüsü İsa Ak, Arslantaş'ın yanına gelerek bağırmaya başladı. Sinirlenen Ak, elindeki armudu Arslantaş'a doğru fırlatarak olayın fitilini ateşledi.
Olayın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ak hakkında 'silahla kasten yaralama' suçlamasıyla dava açılmasını talep etti. Ancak Antalya 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Ak'ın 'silahla basit yaralama' suçundan beraat etmesine karar verdi. Arslantaş, yerel mahkemenin kararını istinafa taşıdı ve Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını kaldırarak dosyayı Yargıtay'a gönderdi.
SİLAH OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, olayda armudun saldırı amacıyla kullanılmadığını ancak saldırıda kullanılan fiili nesnelerin silah olarak değerlendirilebileceğine hükmetti. Yargıtay, armudu silah olarak kabul etti ve olayın saldırganlık boyutunu vurguladı.