Yarı olimpik havuz yaz aylarının gözdesi oldu

Karşıyaka Belediyesi tarafından işletilen Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz aylarında yoğun ilgi gördü.

Haziran ayından bu yana 7 bin kişiyi yüzme sporu ile buluşturan tesis, İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylı ‘Temiz Havuz Sertifikası'na sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Hem halka açık üyelik sistemi hem de çocuk ve yetişkinlere yönelik yüzme kursları ile Karşıyakalıların favori adreslerinden biri haline gelen havuz, spor kenti Karşıyaka'ya yakışır hizmetler sunmaya devam ediyor.

7 Bin Kişiye Hizmet Verildi

Yarı olimpik ölçülerdeki tek kapalı yüzme tesisi olan Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu, yaz döneminde kentte kalan vatandaşların uğrak noktası oldu. Haziran ayından bu yana, çocuklar ve yetişkinler için düzenlenen yüzme kursları ve özel dersler, yaklaşık 5 bin katılımcıya ulaştı. Aynı dönemde aktif üye sayısı 2 bini aşarken, havuz aynı zamanda Karşıyaka Belediyespor Yüzme Takımı'nın da antrenmanlarına ev sahipliği yaptı. Sunulan nitelikli hizmetler, hem vatandaşlardan hem de sporculardan tam not aldı.

Temiz Havuz Sertifikası Onayı

Modern tasarımı, teknolojik donanımı, hijyen standartları ve güvenliğiyle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve ‘Temiz Havuz Sertifikası'na sahip. Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu'nun ön tarafında yer alan tesis, engelli kullanımına da uygun olarak tasarlandı. Bireysel veya aile üyeliği ile halka açık olan havuzda, her yaştan gruplara yönelik yüzme kursları ve özel dersler veriliyor. Vatandaşlar, havuzla ilgili bilgilere 0549 522 02 57 numaralı telefondan ulaşabiliyor.

Spor ve Sağlığa Tam Destek

Karşıyaka Belediyesi, modern tesisler ve donanımlı kadrolarıyla sporu desteklemeyi ve her yaştan vatandaşa nitelikli sportif olanaklar sunmayı hedefliyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "İzmir'in alanında en modern tesislerinden biri olan havuzumuzda binlerce kişiyi yüzme sporu ile buluşturmuş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kentimizde hem yeni sporcular yetiştirmek hem de vatandaşlarımıza spor yapma olanağı sağlamak için nitelikli hizmetler sunmaya devam edeceğiz," şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme