Yarım kalan projelerden, Ödemiş Saraçoğlu Konutları

Ödemiş'te yarım kalan projelerden birisi de Emmioğlu Mahallesi'nde bulunan Saraçoğlu Toplu Konutları. Ödemiş Belediyesinin kentsel dönüşüm...

TAKİP ET

Ödemiş'te yarım kalan projelerden birisi de Emmioğlu Mahallesi'nde bulunan Saraçoğlu Toplu Konutları. Ödemiş Belediyesinin kentsel dönüşüm projeleri arasında var olan konutların arazisi 6 bin 800 metrekare alan üzerinde bulunuyor. Arazinin bir kısmı TARİŞ'e ait olduğu için anlaşma uzasa da 2012 yılında ilk ihalesi gerçekleştirildi. Toplam 220 daire üzerine planlanarak yapıldı. Toplu konutların planı içerisinde sitenin tamamının bahçe duvarları ile çevrilmesi ve site meydanına içerisinde havuz bulunan büyük bir yeşil alan yapılması yer alıyordu. Ancak evlerin tamamının yapılıp teslim edilmesine rağmen konutların ne bahçe duvarı yapıldı ne de içerisinde havuz bulunan yeşil bir alan yapıldı.

Konutların bahçe duvarının olmaması büyük bir güvenlik sorununu yaratırken, toplam 220 daire yaşayan vatandaşların ve çocukların oyun oynayıp vakit geçirebilecekleri havuzlu yeşil bir alanın yapılmaması da Saraçoğlu Konutları'nın Ödemiş'te yarım kalan projelerden biri olarak anılmasına sebep oldu. İhalesiyle beraber üç farklı Belediye Başkanı gören Saraçoğlu Toplu Konutları hala bahçe duvarı ve havuzlu yeşil alanının yapımını bekliyor. (M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme