Yaşar Kırkpınar'dan eleştiri

Küçük Menderes'ten Aydeniz Çalık'ın haberine göre partinin kuruluş aşamasından beri AK Parti içerisinde yer alan birisi...

TAKİP ET

Küçük Menderes'ten Aydeniz Çalık'ın haberine göre; partinin kuruluş aşamasından beri AK Parti içerisinde yer alan birisi olduğunu belirten Kırkpınar, 'Parlamentoda katılım nokrasında ciddi katılım gösterdim. Geçen gün baktım, komisyonlarda ve genel kurulda 150'ya yakın konuşma yapmışım. Bunun yüzde 30'u İzmir'in sorunlarıyla ilgili' ifadelerini kurdu.

CHP'nin listelerine eleştiride bulunan Kırkpınar, sokakta CHP 'ye listelerinden dolayı büyük bir tepki olduğunu belirtti. Milletvekili seçimlerinde bize, Memleket Partisi ya da Türkiye İşçi Partisi'ne vereceğini belirten çok insan olduğundan bahsetti.

Eskiden seçim dönemlerinde kırmızıçizgi olan devletin üniter yapısı, bayrak, Atatürk gibi kavramların bu seçimlerde ilk kez tartışıldığını ve bunu da çok tehlikeli bulduğunu belirten Kırkpınar 'HDP'li Mithat Sancar biz Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz diyor. Bizim isteklerimizle Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu maddeler örtüşüyor diyor. Bu maddeler arasında özerklik var, Kılıçdaroğlu büyük kongrede biz iktidara geldiğimizde özerkliği ilan edeceğiz diyor. HDP'nin talebi de özerlik, örtüşüyor. Kılıçdaroğlu, 'Selahattin Demirtaş'ı gelir gelmez serbest bırakacağız diyor. Bunlar bir masada devletin üniter yapısını tartışmaya açıyorlar. Bütün bunlar vatandaşların gözü önünde oluyor ve insanlar bunları değerlendiriyorlar' sözlerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarını eleştiren Kırkpınar; 'Başkan Tunç Soyer gerçekten İzmir'e hiç hizmet yapmadı. Bugün küçük bir yağmur yağdığında İzmir'i sular seller basıyor. İzmir trafik problemini çözemedi. Her geçen gün bu iş biraz daha zora giriyor. Körfez'i temizleyip yüzeceğim demişti temizleyemedi. Sadece bizim yapmak istediğimiz hastanelere, alt geçitlere, üst geçitlere, yollara, millet bahçelerine dava açtı. Zaten bu İzmir'in şanssızlığı.25 yıldan beri İzmir'i yöneten CHP'li irade maalesef en kötü yönetimini Soyer döneminde yaşamıştır. Bu içler acısı durumu zaten CHP'liler kendileri de ifade ediyor. Sayın Soyer bundan kaçmak, topu taca atmak için bir Kıbrıs, bir İzmir parası ve bayrağı ile ilgili çıkış yapıyor ya da alakası olmadığı halde ulusal gündemle ilgili söylemlerde bulunuyor. Dolayısıyla İzmirli hakikaten bir 4 yılını daha maalesef kaybetti ' cümlelerini kurdu.

(M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme