Yatırımını dövize yapanlar haftaya nasıl başladı?

Haftanın ilk gününde dış politikada yaşanan gelişmeler sebebiyle birikimini dövizden yana değerlendirmek isteyenler ya da dolara yatırım yapan vatandaşlar dolardaki son durumu merak ediyor

Haftanın ilk gününe dolar 34,27 TL'den, Euro 37,26 TL'den başladı. Türkiye cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizini %50'de sabit bırakması ve indirimlerin başlaması için enflasyonu işaret etmesi üzerine yatırımcılar piyasadaki değişiklikleri yakından takip ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın PPK mentinde eylül ayınğında enflasyonun bir miktar yükseldiği de ifade edilirken enflasyondaki iyileşmenin hızına yönelik belirsizliğin ise veri akışı ile arttığı belirtildi. Hükümetin açıklamalarına göre enflasyonda iyileşmenin hissedilmesi 2025'in 2. çeyreğini bulacak.

Geçtiğimiz haftanın son gününde kapanışta, Dolar 34,29 TL'den, Euro 37,24 TL'den, İngiliz Sterlini 44,76 TL'den işlem görmüştü.

Yatırımcılar gerilemenin hızına ilişkin öngörüde bulunmak için Ekim ayı enflasyonu bekliyor sekiz Kasım'da TCMB‘nin yılın son enflasyon raporu açıklanacak,

Dolar 34,26
Euro 37,22
Sterlin 44,63

Özel Haber

Bakmadan Geçme