Yemen İsrail'e balistik füze ile saldırdı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), sabah saatlerinde Yemen'den İsrail'e doğru fırlatılan balistik füze saldırısını duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), sabah saatlerinde Yemen'den İsrail'e doğru fırlatılan balistik füze saldırısını duyurdu.

Füzenin, sabah erken saatlerde İsrail topraklarına düştüğü belirtildi. Yerel saatle 06.30'da başlayan siren seslerinin ardından, füzenin İsrail'in merkezinde bulunan Ben Shemen ormanına isabet ettiği ve boş bir alana düştüğü bildirildi. Füze parçalarının Ben Gurion Havaalanı'na yaklaşık 6 kilometre mesafede yangına yol açtığı, ayrıca Tel Aviv'in 25 kilometre doğusundaki Modiin'de bir tren istasyonunda hasara neden olduğu ifade edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İsrail Ulusal Acil Servisi Magen David Adom (MDA) tarafından yapılan açıklamada, saldırı sırasında sığınaklara gitmeye çalışan 9 kişinin hafif yaralandığı ve tedavi altına alındığı bildirildi. İsrail yetkilileri, füzenin hava sahasına neden engellenemediğini ve hava savunma sistemlerinin füze üzerindeki etkisini belirlemek üzere bir soruşturma başlattı.

İSRAİL TOPRAKLARINA BİRÇOK SALDIRI DÜZENLENDİ

Yemen'deki Husiler tarafından yapılan açıklamada, füze saldırısının İsrail'in hava savunma sisteminin saldırılara karşı tamamen savunmasız olduğunu gösterdiği vurgulandı. Husiler, son 11 ayda İsrail topraklarına balistik füzeler, seyir füzeleri ve insansız hava araçlarıyla birçok saldırı düzenledi. Bu saldırıların çoğu İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellenmişti. Ancak, Husiler daha önce de İsrail hava savunmasını iki kez aşmayı başarmıştı. Mart ayında Husiler'e ait bir seyir füzesi, Eilat şehri yakınlarındaki açık bir araziye düşmüş, Temmuz ayında ise Tel Aviv'e düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 50 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralı olarak kurtulmuştu.

Bakmadan Geçme