Yener’den Hatay açıklaması

YSK Başkanı Ahmet Yener, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da İl ve İlçe Seçim Kuruluna dönüştürülen 23...

TAKİP ET

YSK Başkanı Ahmet Yener, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da İl ve İlçe Seçim Kuruluna dönüştürülen 23 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni, beraberindeki heyet ile ziyaret etti. YSK'nin, afetten etkilenen illerde incelemeler yaptığını ve en son hafta içinde Malatya'da bir heyetin incelemelerde bulunduğunu belirten Yener, yarın Adıyaman ve Şanlıurfa'da da incelemeler yapacaklarını ifade etti. Bugün de Hatay'a gelip depremden en çok etkilenen iller arasında olan yerleri inceleyen Yener, son durum hakkında konuştu.

Yener, Hatay'ın seçime hazır olduğunu ve güvenlik tedbirlerinin alındığını belirterek 'Seçmenlerin oy kullanması açısından gayet güvenli alanlar oluşturulmuş. Gördüğümüz kadarıyla da kalan 18 gün içerisinde eksiklikler giderilecek.' şeklinde konuştu.

Yener, bir gazeteci tarafından yöneltilen 'kentte yaklaşık kaç seçmenin oy kullanacağı' sorusu üzerine '350 bin civarı tahmin ediliyor ama şu an için net bir sayı söylemek yanlış olur. Tekrar tüm ülkemize geçmiş olsun diliyoruz. Hatay'da da gördüğümüz kadarıyla devletimiz, tüm kamu ve sivil kuruluşlarımız depremin yaralarını sarmak için elinden gelen gayreti gösteriyorlar.' şeklinde cevap verdi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme