Yeni Türkü konseri ile görkemli final

Çeşme'nin kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutlayan Çeşme Festivali, ünlü müzik grubu Yeni Türkü'nün konseriyle sona erdi.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, kurtuluş günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Atalarımızın fedakarlıkları sayesinde bugün özgür ve bağımsız bir Çeşme'de yaşıyoruz. Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

90'lar Temasıyla Coşkulu Festival

Bu yıl "90'larda Çeşme" temasıyla 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Çeşme Festivali, Alaçatı ve Çeşme'nin kurtuluş coşkusuyla birleştirildi. Festivalin son gününde konserler, söyleşiler ve halk dansları gösterileri ile renkli etkinlikler gerçekleştirildi. Festival, özellikle 16 Eylül Çeşme'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları ile büyük bir coşkuya sahne oldu.

Kurtuluş Yürüyüşü ve Tören Düzenlendi

Çeşme'nin kurtuluşu dolayısıyla, Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu'ndan Çeşme Cumhuriyet Meydanı'na kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından meydanda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören; ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Denizli'den Kurtuluş Günü Mesajı

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, kurtuluşun 102. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Çeşmelilerin büyük bir gurur ve coşkuyla bu özel günü kutladığını belirtti. Başkan Denizli, “102 yıl önce atalarımız canla başla verdikleri mücadele sayesinde bugün özgür ve bağımsız bir Çeşme'de yaşıyoruz. O mücadelenin sonucunda Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olma gururunu yaşıyorum. Atalarımızın fedakarlıklarının kıymetini bilmek ve bu mirası geleceğe taşımak hepimizin görevi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizlere emanet edilen bu vatan için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Kurtuluşumuz kutlu olsun” dedi.

Halk Oyunları ve Söyleşiler Festivalin Parçası Oldu

Resmi törenin ardından, Çeşme Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen Kütahya Zeybeği gösterisi büyük beğeni topladı. Aynı gün Ayios Haralambos Kültür Merkezi'nde, "Geçmişten Günümüze Çeşme'nin Tarihi ve Sosyal Yapısı" konulu bir söyleşi düzenlendi. Çeşme Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Güler, yazar Mehmet Culum, akademisyen ve yazar Engin Önen, Sakız Ağacı Projesi Kurucusu İbrahim Topal'ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide, Çeşme'nin turizm gelişimi ve sosyolojik değişimleri ele alındı. Başkan Lal Denizli, konuşmacılara katkılarından dolayı çiçek takdiminde bulundu.

Yeni Türkü ile Görkemli Final

Çeşme Festivali'nin kapanışı, sevilen müzik grubu Yeni Türkü'nün sahne aldığı konserle yapıldı. Grup, sevilen şarkılarıyla Çeşmelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Meydanı dolduran kalabalık, festivalin coşkusunu doyasıya yaşadı. Başkan Denizli, "Doksanlarda büyümüş bir çocuk olarak, şarkıları ile büyüdüğüm Yeni Türkü'ye bu anlamlı geceyi yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi ve grup solisti Derya Köroğlu'na çiçek takdim etti.

Festival, bu büyük konserle sona ererken, Çeşmeliler kurtuluş gününün ve festivalin coşkusunu Yeni Türkü ile zirvede kutladı.

Bakmadan Geçme