YeşilayFast: İnsan bağımlı olmadan da eğlenebilir…

YeşilayFast, eğlenme ve eğlenceye dair bazı yanlış algıları 'insan, bağımlı olmadan da eğlenebilir, sosyalleşebilir' düsturu ile...

TAKİP ET

YeşilayFast, eğlenme ve eğlenceye dair bazı yanlış algıları 'insan, bağımlı olmadan da eğlenebilir, sosyalleşebilir' düsturu ile değiştiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün desteğiyle, Diyarbakır ve Sakarya'nın ardından YeşilayFest etkinliğinin üçüncüsü Ankara Gazi Üniversitesinde gerçekleştirdi.

31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasındaki festivale, YeşilayFast Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat'ın yanı sıra akademisyenler ve üniversiteli gençler katıldı.

Doç. Dr. Dinç, festivalin açılış konuşmasında, 'İnsan bağımlı olmadan da eğlenebilir, sosyalleşebilir' diyerek, YeşilayFest'in gençlere tam da bunu anlatan bir etkinlik olduğunu belirtti. Doç. Dr. Dinç konuşmasını şöyle sürdürdü: 'YeşilayFest'te satrançtan el işlerine ve okçuluğa kadar onlarca etkinlik organize ederek eğlenmekle ilgili çok güzel alternatifler olduğunu vurguluyoruz. Gençler geleceklerine zarar vermeden de hayatın tadını çıkarabilirler. Hayatın güzelliklerinin, bağımlılıkların gölgesinde kaybolmasını istemiyoruz.

Gençlikte en önemli mesele, bağımsızlık kültürünü gençken oturtmak ve gençlerin bağımsızlıklarına yatırım yapmaları; zihinlerinin, kalplerinin ve bedenlerinin özgür olması. Bunun için Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak gece gündüz çalışıyoruz.

Yeşilay ailemizin en önemli üyeleri, 174 üniversitede aktif çalışan Yeşilay kulüplerimiz. Üniversite öğrencileri, Yeşilay Kulüpleri üzerinden akranlarına bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu, geleceğe yatırım yapmak için önce bağımsızlığa yatırım yapmak gerektiğini anlatıyorlar.'

İki gün süren YeşilayFest, çeşitli bilgi yarışmalarına, atölyelere, konserlere, film gösterimlerine ve sportif aktivitelere ev sahipliği yaptı.

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay'ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dhil olmuştur.

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye'nin 81 ili ve KKTC'de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM'a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Türkiye'ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40'ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır'da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana 'Kamuya Yararlı Cemiyetler' arasında yer almaktadır. 'Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü'ne ve 'Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü'ne sahiptir.

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme