Yetersiz çadırlar acıyı ikiye katladı

Depremzedeler barınma sorunuyla karşı karşıya. Kurulan çadır kentler yetersiz kaldı, bölgeden yükselen feryatlarda çadır istekleri arttı. Eleştirilerden Türk Kızılay'ı da nasibini aldı.

TAKİP ET

'Amerika'da gökdelenimiz var, deprem bölgemizde çadırımız yok' eleştirileriyle 'Başımızı sokabilecek bir çadırımız yok. Felaket durumdayız' söylemleri yürek yaktı. Türk Kızılayı'nın 'Haydi Türkiye birlik olalım, deprem yaralarını birlikte saralım' çağrısı ise havada kaldı. Kendi internet sitesinde, 'Misyonumuz; İyiliğin gücüyle insanın ve toplumun onurunu korumak, dirençliliğini arttırmak ve ızdırabını dindirmek için çalışmak. Vizyonumuz; Herkes için esenlik ve güvenli yaşam.' diyen Türk Kızılayı'nın nerede olduğu soruları depremzede vatandaşlarca soruluyor. Çadır sorunu ile birlikte Türk Kızılayı eliyle Manhattan'da yükselen süper lüks öğrenci yurdu gündeme taşındı.

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana geçen sürede deprem çadırı yokluğu yaşandığına dikkati çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 'AKP, Kızılay'ı bertaraf etti. CHP'li belediyelerimiz çadır arıyor, ama şu anda para ile bile bulamıyoruz' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç

'KIZILAY BERTARAF EDİLDİ'

Ali Öztunç, uygulanan yanlış politikalar nedeniyle çadır sıkıntısının had safhalara ulaştığını dile getirerek 'Şu anda büyük bir çadır sıkıntımız var. Neden çadır yok? Çünkü AKP Kızılay'ı bertaraf etti. Liyakatli insanları görevlendirmeyip Kızılay'ı bitirdiği için şu anda çadır stoku yok. Eskiden Kızılay denildiğinde akla çadır ve kan gelirdi. Şimdi ise akla hiçbir şey gelmiyor. Bu AKP yüzünden oldu. Çaresiz kaldık, yalvarıyoruz. Çadır gönderin. CHP'li belediyelerimiz çadır arıyor, ama şu anda para ile bile bulamıyoruz. Bunun nedeni AKP'nin uyguladığı yanlış politikalar' ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu

'HÜKÜMET ÇALIŞTIRAMIYOR'

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, deprem bölgelerinde ciddi bir çadır sıkıntısı olduğunu dile getirdi. Bölgelerde konteyner kentlerin de oluşturulmadığının altını çizen Purçu, 'Millet dışarıda bir çadırda iki üç aile kalıyor. Bazı vatandaşlarımız da mecburen yıkık dökük hasarlı evlerine geçmek zorunda kaldı. Burada koordine yok. Hükümet, devleti çalıştıramıyor' dedi.

'ÇOK YETERSİZ'

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzel Mansur da 'Biz depremin ilk gününden beri çadır diye bağırıyoruz. Buradaki binalarımızın tamamı ya yıkıldı ya hasarlı ya da girilemez durumda. Şu anda bir sürü insan sokaklarda. Bizim Hatay'da 5 ilçemiz var; Samandağı, Defne, Antakya, Kırıkhan ve İskenderun… Geçtiğimiz günden beri çadır biraz olsa da gelmeye başladı, ama hala çok yetersiz' diye konuştu.

 

ÖZEL HABER: SILA ARABACIOĞLU 

Bakmadan Geçme