Yetkililer uyarıyor: Sezon sonu tatil dolandırıcılarına dikkat!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kıvanç Meriç oda, daire, apart ve bungalov kiralamalarında dolandırıcılık vakalarının giderek arttığını belirterek, tatil hizmeti satın alacaklara 'Vatandaşlarımız mutlaka tatil hizmeti almak istedikleri işletmeyi TÜRSAB üzerinden sorgulamalı' çağrısında bulundu.

Okulların açılmasının ardından tatil sezonunun sonuna gelinmesi ile birlikte vatandaşlar son tatilini yapmanın peşine düştü. Turizm işletmelerinin sezon sonuna özel kampanyalarını değerlendirmek isteyen binlerce yurttaş ise, dolandırıcıların hedefi haline geldi.

Özellikle sosyal medya üzerinden vatandaşları ağlarına düşürmek isteyen dolandırıcılar; sahte sayfalar, sahte paylaşımlar, sahte yorumlar ile vatandaşları ağlarına düşürüyor. Whatsapp iletişim üzerinden vatandaşlarla konuşan dolandırıcılar, müşterinin güvenini kazandıktan sonra iban üzerinden para transferini gerçekleştirip sırra kadem basıyor.

DOLANDIRILMAMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

TÜRSAB'ın dolandırıcılarla mücadele için özel bir ekip kurduğunu söyleyem Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kıvanç Meriç, internet üzerinden tatil satın alarak dolandırılan vatandaşların sayısının son yıllarda giderek arttığını belirterek, "En akıllı, en porfesyonel kişi bile dolandırılabilir. Vatandaşlar tatil aldıkları şirketin ruhsatını, büyük taril acentalarına üye olup olmadıklarını mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Biz, TÜRSAB olarak bu tip nitelikli dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek için özel bir dijital denetim ekibi kurduk. Ekiplerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak yoğun bir biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, internet üzerinden oluşturduğumuz 'TÜRSAB Dijital Doğrulama Sistemi' ile vatandaşlarımıza tatil satın aldıkları şirketin TÜRSAB üyesi seyahat acentesi olup olmadığını kontrol etme imkanı sunuyoruz. Vatandaşlarımız mutlaka tatil hizmeti almak istedikleri işletmeyi TÜRSAB üzerinden sorgulamalı" diye konuştu.

"YETKİLİLERE MUHAKKAK HABER VERİN"

Vatandaşların bu dolandırıcılara denk gelmesi halinde muhakkak yetkililere durumu bildirmesi gerektiğini söyleyen Başkan Meriç, bakanlığı ve TÜRSAB'ın doalndırıcılarla mücadele birimi olduğunu belirterek "Dolandırıcılık sadece turizm sektörüne özel değil, Ödenen paralar az paralar değil, Vatandaşların dolandırılıp dolandırılmadığı önemli değil, böyle durumla karşılaştıkları an gerek TÜRSAB'a gerek turizm il müdürlüklerine giderek durumu yetkilileri bildirmeliler. Diğer vatandaşların dolandırılımasının önüne sadece bu şekilde geçebiliriz" dedi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Ttail dolandırıcılarından korumak için Emniyet Genel Müdürülüğü ise rezervasyon yapılacak tesislerin turizm tesisi belgelerinin "www.tursab.org.tr" ve "www.kulturturizm.gov.tr" adreslerinden sorgulanması gerektiğini duyurdu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme