Yiğit'ten Gaziler Günü'nde 4. madde tepkisi

Başkan Onur Yiğit'ten Gaziler Günü'nde Anayasa'nın 4. maddesi tepkisi: 'Mustafa Kemal'in Askerlerini Yenemezsiniz.'

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Gaziler Günü'nden bir gün önce düzenlenen özel yemekte Balçova'da yaşayan gaziler ve aileleriyle bir araya geldi. Etkinlikte yaptığı konuşmada, Anayasa'nın 4. Maddesi'nin değiştirilmesi tartışmalarına sert tepki gösteren Yiğit, Cumhuriyetin temel ilkelerine yönelik her türlü müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Mustafa Kemal'in askerlerini yenemezsiniz; ezip geçemezsiniz" dedi.

“Vatanı İçin Canını Feda Edenlerin Evlatlarıyız”

Başkan Yiğit, konuşmasında Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinin korunmasının milli beraberlik açısından önemine dikkat çekti. Özellikle son dönemde 4. Madde'nin değiştirilmesine yönelik tartışmalara değinerek, “Güzel Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, milli birlik ve beraberliğimizi zayıflatmaya çalışanlarla karşı karşıyayız. Anayasamızın ilk dört maddesini değiştirmek isteyenlere buradan sesleniyorum: Mustafa Kemal'in askerlerini yenemezsiniz; ezip geçemezsiniz. Bizler, vatanı için canını vermeye her an hazır olanların evlatlarıyız” dedi.

Yiğit, gazilerin Cumhuriyetin temel taşları olduğunu belirterek, “Sizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkarak bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizi veren kahramanlarsınız. Gaziler, vatanı savunmak için canlarını feda eden insanlardır. Bu yıl, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verilmesinin 103. yılını kutluyoruz. Bu anlamlı günde, gazilerimizin kahramanlık dolu hayatları sadece birer bireysel başarı hikayesi değil, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberliğinin simgesidir” ifadelerini kullandı.

Yaşam Koşulları İyileştirilecek

Başkan Yiğit, Balçova'nın yaşam kalitesini yükseltmek için yürüttükleri projelerden bahsederek, gazilere her alanda destek vereceklerini söyledi. Yiğit, “Bize düşen en büyük görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini unutmamaktır. Vatanını seven, görevini en iyi şekilde yapandır. İlk olarak Balçova'yı daha yaşanabilir, güzel bir kent haline getireceğiz. Aynı zamanda sizlerin fedakarlıklarını unutmayacak, yaşam koşullarınızı iyileştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Vatan Sevgisi Vurgusu

Etkinlikte bir konuşma yapan İzmir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Orhan Aydın da, gazilerin Türk milletinin vatan sevgisinin sembolü olduğunu belirtti. Aydın, “Şehitler ve gaziler, toprağı vatan yapan, insanı ulus yapan değerlerdir. Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri olarak Gaziler Günü'nüzü kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Onur Yiğit ve Orhan Aydın birbirlerine çiçek takdim ederek, gazilere duyulan saygıyı ve minnettarlığı simgeleyen bu anlamlı günü kutladılar.

Bakmadan Geçme