Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi: Hindi
Türkiye genelindeki 80 çiftlikte, 190 bin metrekare kapalı alanda hindi üreten Pınar Et, yılbaşı vesilesiyle 500 tona yakın yılbaşı hindisini tüketicilerle buluşturacak. Sadece Türkiye değil, dünyanın pek çok ülkesinde de yılbaşı sofralarını bu hindiler süsleyecek
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi eti, Pınar'ın sürdürülebilir kalite ve sağlık anlayışıyla şekilleniyor. Pınar Et, Türkiye genelindeki 80 çiftliğinde, toplam 190 bin metrekare kapalı alanda, yüksek güvenlik ve modern teknolojiyle hindi yetiştiriciliği yapıyor.
Düşük kolesterol ve yüksek protein oranıyla dikkat çeken hindi etinin sağlıklı beslenme farkındalığı arttıkça sofralarda daha fazla yer bulduğunu dile getiren Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, 'Yılbaşına özel hazırladığımız hindileri Pınar Et'in sürdürülebilir kalite ve sağlık anlayışıyla hazırlıyoruz. İyi Tarım Uygulamaları ile belgelenmiş bu çiftliklerde, yemden kesime kadar yüzde 100 izlenebilirlik sağlayarak 2024'ün ilk 9 ayında 40 bin 803 ton hindi eti ürettik. Yıl sonunda bu miktarın 52 bin tona ulaşmasını hedefliyoruz. 2024 yılının sonunda yüzde 16,7'lik bir artış sağlamış olacağız 'dedi.
Pınar Et'in hindi şarküteri ürünleri, yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da büyük ilgi gördüğünün altını çizen Hüseyin Demir, 'Pınar Et hindi ürünleri en çok Irak, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve Bahreyn'de talep ediliyor. Türkiye'de kişi başı hindi eti tüketimi 540 gram. Avrupa Birliği ülkeleriyle kıyaslandığında bu miktarın 6-7 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var. Bu alanda büyümeye ve ihracat başarımızı artırmaya devam ediyoruz' dedi.
Türkiye hindi etli işlenmiş et ürünleri perakende pazarında yüzde 70'lik pazar payıyla lider konumda olanPınar Et'in, sağlıklı protein arayışındaki tüketicilerin tercihi olmaya devam ediyor. Pınar Et, 2024 yılı sonunda yılbaşı hindisi üretimini yüzde 20 artırarak, zincir marketler ve Pınar'ın online satış platformu üzerinden ürünlerini tüketicilerle buluşturmayı hedefliyor.
Pınar Et'in yılbaşı hindisi, 5-6 kilogramlık özel ambalajında pratik bir çözüm sunuyor. Pınar şeflerinin hazırladığı özel tarifler ise yılbaşı sofralarına eşsiz bir lezzet katıyor. Tüketicilere ürün alırken ambalaj bütünlüğü, üretim ve son tüketim tarihine dikkat etmeleri hatırlatılıyor. Hindi etinin yıkanmadan pişirilmesi ve 0-4°C'de muhafaza edilmesi tavsiye ediliyor. Marine edilip dinlendirilen hindi etinin ise yumuşak ve daha lezzetli bir sonuç sunduğu belirtiliyor.
FIRINDA KESTANELİ HİNDİ DOLMASI TARİFİ;
Malzemeler
• 1 adet bütün Pınar Hindi
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet havuç
• 4 diş sarımsak
• 1 avuç balkabağı
• 10 adet orta boy kestane
• 1 adet limon
• 15 tane karabiber
• 15 tane kuş üzümü
• 1 su bardağı baldo pirinç
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 1 çorba kaşığı bal
• 6-7 sap biberiye
• 2 adet kırmızı elma
• Tuz, Karabiber
Pınar Hindi'yi fırın tepsisine alın. Limonu sıkın. Tereyağın yarısını eritin. Biraz tuz, karabiber, bal ve limonu tereyağına ilave edip karıştırın. Hindinin üzerine bir fırça yardımıyla sürün, kalanı kenara ayırın. Hindiyi dilerseniz bir gece ya da 2-3 saat dinlendirin.
Kestaneleri ve havuçları yıkayıp soyun. Balkabağını ve havuçları küçük küp doğrayın. Sarımsağı soyun ve dörde bölün. Soğanı soyup küp doğrayın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Kalan tereyağı, karabiber, tuz, toz şeker ve kuş üzümleriyle beraber kestane, havuç, soğan, sarımsak, pirinç ve bal kabağını karıştırın. Hazırladığınız pirinçli harç ile Pınar Hindi'yi doldurun. Dilerseniz bacaklarını çapraz şekilde bağlayın. Karın kısmı üstte kalacak şekilde büyük boy fırın poşetine yerleştirin, 190 derceye ayarlanmış fırına sürün. 3 saat boyunca pişen hindiyi fırından ve poşetten çıkarın.
Kırmızı elmaları ikiye kesin. Hindiye kalan tereyağlı sosu sürüp fırının üst ızgarasını çalıştırarak 200 dereceye yükseltin. Yaklaşık 5 dakika süreyle hindiyi ve elmayı pişirin. Üstleri kızarınca servis tabağına alın. Hindinin yanına ve üstüne biberiyeleri ve elmaları dizip servis yapın. Dilerseniz kırmızı renkli farklı meyvelerle de süsleyebilirsiniz.