YKS’yi kazananlar barınma telaşı yaşayacak

Üniversite sonuçlarının açıklanması sonrasında gözler geçtiğimiz yıllardan alışık olduğumuz, bu yılda da yaşanacak barınma telaşına çevirdi....

Üniversite sonuçlarının açıklanması sonrasında gözler geçtiğimiz yıllardan alışık olduğumuz, bu yılda da yaşanacak barınma telaşına çevirdi. Devlet yurtları yetersiz kalacak, şehir merkezinde evler bulunamayacak, bulunsa da çok pahalı olacak. Aileler de öğrenciler de yıpranacak. Konu yazılı ve görsel medyaya taşınacak. Durumdan nemalanmak isteyenler fırsattan yararlanacak.

ÖSYM BAŞKANI AÇIKLADI 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. 2023 yılına ilişkin YKS taban puanları ve başarı sıralamaları henüz ÖSYM tarafından açıklanmasa da Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Niğde'den çıkarken Alan Yeterlilik Testi (AYT) birincisi Konya'dan, Eşit ağırlık birincisi Afyonkarahisar'dan ve Sözel birincisi ise İstanbul'dan çıktı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

'TERTEMİZ BİR YKS SÜRECİ'

Ersoy, 2023-YKS'ye başvuran aday sayısının rekor kırdığını, 3 milyon 500 binden fazla adayın sınava başvurduğunu açıkladı. Ayrıca, sınavda sorulan sorularda herhangi bir soru iptali veya cevap seçeneği değişikliği olmadığını belirtti ve 'Dolayısıyla tertemiz bir YKS süreci tamamlanmıştır' şeklinde konuştu.

SIRA KONAKLAMADA

Devlet yurtlarının yetersiz olduğu tartışılacak. Okullarının bulunduğu şehirlere gidecek öğrenciler kiralık ev bulmakta zorlanacak. Bazı öğrenciler ise okula uzak bölgelerden ev bulup kiralayacak.

Emlakçılar, genel olarak kiralık daire sıkıntısı olduğunu belirtecek. Üniversitelerin kayıt işlemlerine başlamasıyla gündem bu olacak. Yoğunluk yaşanacak, aileler ve öğrenciler mutsuzluk yaşayacak.

Öte yandan, kiralık ev arayışına yönelen öğrenciler, artan kira fiyatları görünce apart dairelere yönelecek. Bunlarında fiyatları büyüklüğüne göre değişkenlik gösterecek.

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme