YKS’de rekor başvuru

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından yaklaşan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yönelik olarak...

TAKİP ET

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından yaklaşan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) yönelik olarak bir yazılı açıklama yapıldı. Prof. Dr. Ersoy, '2023 YKS uygulamasına gerçekleşen başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı. Yaklaşık 3,5 milyon kişinin başvurduğu sınava yönelik çok titiz çalışma gerçekleştiriyoruz' ifadelerini kullandı.

Ersoy, gerçekleştirdiği açıklamada şu noktalara değindi:

'ÖSYM olarak elimizdeki tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. 3,5 milyon kardeşimizin gayretini, emeğini emanetimiz olarak görüyor, bu emanete halel gelmemesi için çabalıyoruz. Dünyada benzeri olmayan bu organizasyonun hazırlık aşamasını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz.

YKS uygulaması Türkiye'deki tüm iller ile birlikte KKTC'de gerçekleştirilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda 1 milyon 97 bin 82 kişilik devasa bir görevli ordusu sahada olacak. Bu sınavlarda görev alacak personele her sınav için ayrı ayrı ücret ödemesi yapılacak. TYT, AYT ve YDT'de toplam 21 bin 438 bina ve 360 bin 456 salonda sınav uygulaması gerçekleştirilecek.'

Ersoy, Kahramanmaraş'ta meydana gelen afet nedeniyle bölgede alınacak önlemler hakkında da bilgiler verdi.

YKS sınavı için sahada 171.082 görevlinin olacağını belirten Ersoy, deprem felaketi sonrasında bölgede detaylı bir inceleme yaptıklarını ve paydaş kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirerek sınava yönelik kararlar aldıklarını ifade etti.

Ersoy, OHAL kapsamındaki illerde sınava girecek adaylardan ücret alınmayacağını hatırlattı ve 'Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için hep birlikte seferberlik halindeyiz' dedi.

Ersoy, YKS'de sorumluluk üstlenecek görevlilere teşekkür etti ve adaylara başarılar diledi.

17-18 Haziran'da yapılacak YKS'nin ilk oturumu olan TYT'ye 3 milyon 498 bin 18 aday, ikinci oturum olan AYT'ye 2 milyon 556 bin 350 aday, üçüncü oturum olan YDT'ye ise 335 bin 786 aday başvurdu.

 

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme