'Yok' denen çadır kuruldu KONTEYNERLER KAYBOLDU

Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremlerin ardından İzmir'den afet bölgelerine konteyner gönderileceği açıklandı. İzmir Valiliği, deprem bölgelerine kaç konteyner gönderildiği ile ilgili topu AFAD'a atarken AFAD ise soruları yanıtsız bıraktı

TAKİP ET

BÜYÜK yıkıma ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin ardından 2 hafta geçti, ama bölgede yaşanan çadır sorunu hala çözülemedi. CHP'li Milletvekili Mahmut Tanal'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım yaşanan adaletsizliği bir kez daha gözler önüne serdi. Depremzedeler günlerdir barınma sorunu yaşarken, yeterli çadır bulunamadığı gündemden düşmezken Urfa AK Parti Teşkilatı'ndan bir yöneticinin hasar bile almayan villasının bahçesine AFAD çadırı kurdurması 'Pes!' dedirtti. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti'nin Urfa Karaköprü'deki ilçe örgütünden bir yöneticinin depremden etkilenmemesine rağmen evinin bahçesine AFAD çadırı kurduğunu söyledi. Tanal, paylaşılan fotoğrafın gündem olmasının ardından AFAD'ın çadırı söküp götürdüğünü dile getirdi.

Konterneyler nerede?

İZMİR'DE 30 Ekim 2020'de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin ardından depremzedeler, Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi'nde yaşamaya başladı. Aradan geçen yaklaşık 2,5 yılın ardından kimi depremzede vatandaşlar evlerine geçerken kimisi de konteynerlerde kalmaya devam etti. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıcı iki depremin ardından yüz binlerce vatandaş evsiz kaldı. İzmir'deki depremzedeler tarafından kullanılmayan konteynerlerin afet bölgelerine gönderileceği açıklandı. Konunun gündeme geldiği 12 Şubat tarihinden itibaren kaç konteynerin deprem bölgelerine gönderildiği İzmir Valiliği'ne sorulduğunda 'Bizde kayıtları yok, AFAD bilir' cevabı alındı. Öte yandan AFAD İzmir İl Müdürlüğü ile iletişime geçtiğimizde ise İzmir Valiliği'ne yönlendirerek sorularımızı cevapsız bıraktı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme