Zamlar hız kesmiyor

 Bu hafta bakliyattan bebek eşyalarına farklı ürün gruplarına yüzde 4 ila yüzde 23 aralığında zam gelirken,...

TAKİP ET

 Bu hafta bakliyattan bebek eşyalarına farklı ürün gruplarına yüzde 4 ila yüzde 23 aralığında zam gelirken, ikinci el otomobil fiyatlarında 14 Mayıs  seçimi sonrası zam yüzde 50'yi gördü.14 Mayıs sonrası  başlayan yeni haftada, önceki haftaya oranla marketlerdeki temel gıda ürünlerinden bir çok restoranlardaki menü fiyatlarına, temizlik ve hijyen ürünlerinden motorin, ikinci el otomotiv ve bazı telefon markalarına kadar farklı ürün gruplarında  fiyat artışları yaşandı.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel ise, ikinci el araç fiyatlarının seçim sonrası yüzde 50 oranınında  bir fiyat artışı yaşandığını belirtti.

İsteğe göre zam oranları belirlenecek

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, menü fiyatlarındaki artışın et fiyatlarındaki yaşanan zamdan dolayı kaynaklandığını belirtirken; Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tüfekçi ise bu hafta da olmakla birlikte  birkaç üründe irili ufaklı fiyat değişimlerinin yaşandığını, en çok zammın ise ayçiçek fiyatlarında yaşandığının altını çizdi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise, hazırgiyim tarafında talebin beklemede olmasından dolayı fiyat artışlarının da beklemede olduğunu; firmaların  28 Mayısta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gelen talebe göre zam oranlarını belirleyeceğini aktardı.

Sinan Öncel, 'Şu an talep düşük seyrediyor. İnsanlar tatile gitmedi, hareketlilik başlamadı. Anneler Günü de seçimle aynı güne denk geldiği için o gün de satışlarda bir hareketlilik hissedemedik' diye konuştu.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme