Zeytin hasadının coşkusu Ayvalık'ta yeniden yaşanacak!

Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali, 1-2-3 Kasım tarihleri arasında 19. kez kapılarını açıyor. Bu yılki festivalde yerel üreticilerin özel zeytin ve zeytinyağı ürünleri sergilenecek, sembolik hasatlar yapılacak ve birçok etkinlik düzenlenecek. Ayvalık'ın tarih ve kültürle dolu atmosferinde, zeytin hasadının heyecanına ortak olmaya davetlisiniz!

19'uncu Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali, 1-2-3 Kasım tarihleri arasında, Ayvalık'ın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu atmosferinde gerçekleştirilecek. Festival, bu yıl da coşku ve heyecanla kutlanacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin önemine vurgu yaparak, “Bu özel deneyimi paylaşmak ve kültürel zenginliklerimize tanıklık etmek için herkesi 1-2-3 Kasım'da Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali'ne davet ediyorum! Hasadımız bereketli, festivalimiz coşkulu olsun” şeklinde konuştu.

Zeytin ağacının antik çağlardan beri bolluğun, bereketin, barışın, adaletin ve bilgeliğin sembolü olduğunu hatırlatan Başkan Ergin, Ayvalık'ın zeytin ve zeytinyağının eşsiz lezzetleriyle bir araya geldiğinde ortaya çıkan özel nefaseti de dile getirdi. Başkan Ergin, “Festivalimizin 19. yılında, yıllar öncesine dayanan köklü tarih ve geleneklerimizle bir kez daha buluşuyoruz” dedi.


Festival kapsamında, zeytin başkenti Ayvalık'ta yerel üreticilerin eşsiz ürünlerinin sergilendiği stantlar, sembolik zeytin hasatları, hasat yarışmaları, gastronomi etkinlikleri, uluslararası paneller, söyleşiler, yöresel atölyeler ve konserler gibi çeşitli etkinlikler yer alacak. Başkan Ergin, katılımcılara dolu dolu bir festival programı sunulacağını ifade etti.

Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi hedefliyor. Zeytin hasat sezonunun coşkusunu paylaşmak üzere tüm halkı bu keyifli etkinliğe katılmaya davet ediyor.

Kaynak: Ayvalık Belediyesi

Bakmadan Geçme