Ana hedefimiz ‘iklim değişikliği’

Yeni Kiraz’dan Göksu Tekin’in haberine göre Avrupa Birliği için enerji dönüşüm projesi Batı Balkanlar ve Türkiye'deki...

Ana hedefimiz ‘iklim değişikliği’
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Kiraz’dan Göksu Tekin’in haberine göre Avrupa Birliği için enerji dönüşüm projesi Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Belediye Başkanları Sözleşmesi isimli proje; We Energy ve We Cycle Enerji, Çevre ve Geri Dönüşüm teknolojileri kapsamında Gaziemir Fuar alanında tanıtıldı. Proje uzmanı Gizem Mataracı, “Yerel belediyelerle iklim değişikliği eylem planını oluşturmak ana hedefimizdir. Enerji dönüşümünde Secap Planlarının hazırlanması, uygulanması ve izlenmesi, teknik destek ve iş birliği üzerine planlamalarımız var” diye konuştu.

Ana amacının temiz enerjiyi ulaştırmak ve dağıtmak olduğunu belirten Mataracı, belediyelerin belediye başkanları sözleşmesini gönüllü olarak imzaladıkları taktirde sürdürülebilir iklim eylem planı sunulabileceğini de söyledi. Bu projede temiz enerjiye dönüşüm söz konusu olduğunu ekledi.  

Biz bugün tüm belediyelerimizi otoritelerimizi bakanlık yetkililerimizi projemizi tanıtmak üzere standımıza bekliyoruz ifadeleriyle sözlerini tamamladı. 

 (M.T.) 

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme