“Ana itici güç eğitim”
Türkiye'nin normalleşebilmesi için eğitimin normalleştirilmesi gerektiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Ana itici güç eğitim. 71 ildeki eğitimi 20 Şubat'ta başlatacağımızı açıklamıştık. Depremden etkilenen illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. Şubat ayının sonuna kadar tüm okullardaki hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz' dedi.
Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma neden oldu. Bakan Özer, yaptığı açıklamada: “10 ildeki öğrencilerde ikinci dönem devam zorunluluğu aramıyoruz. Başka illere gitmek isteyen öğrencilerimizden şu ana kadar 71 ilde 2 bin nakil başvurusu aldık. Bunun artacağını düşünüyoruz. İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmenler de atayacağız. Eğitim ve öğretimle ilgili neye ihtiyaç varsa atama yoluyla görevlendirme yoluyla çözeceğiz. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının ne zaman yapılacağını inşallah ileri tarihte açıklayacağız. 1 Mart’a kadar bu 10 ilde eğitim öğretime ara veriyoruz. Duruma bakılacak. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de.Şu anda bizim hasarımız diğer binalara göre çok az. 20 bin 868 binamızın 24’ü yıkıldı. Sadece hasarlı binaların değil, tüm okulların hasar tespit raporunu almadan eğitim öğretimi başlatmayacağız.” ifadelerini kullandı.
“Mümkün olduğu kadar çocuklarımızın bu travmayı atlatabilmeleri için koşullar oluşturuyoruz” diyen Bakan Özer, “ Deprem bölgelerinde çocuklarının oynayarak öğretmenlerimiz tarafından psikolojik destek alabileceği merkezler kurduk. Bir an önce normalleşebilmek için çalışıyoruz. Bu hafta içinde tüm okulların hasar tespitini yapacağız. Çocuklarımızı ne olursa olsun değil, en güvenli şekilde eğitime başlatacağız. Ailesini kaybeden öğretmenleri idari izinli sayıyoruz. Aynı zamanda psikososyal destekleri de veriyoruz” açıklamasında bulundu.
HABER MERKEZİ