• Haberler
  • İzmir
  • Anlaşma sağlanamadı! İzmir’de memurların eylemleri sürecek!

Anlaşma sağlanamadı! İzmir’de memurların eylemleri sürecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile memurlar arasında yaşanan TİS krizi nedeniyle aylardır süren eylemlerin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile memurlar arasında yaşanan TİS krizi nedeniyle aylardır süren eylemlerin ardından bugün Egemenlik Evi’ne yürüyen memurların eyleminden bir kez daha sonuç çıkmadıö

Yetkili sendika Tüm-Bel-Sen İzmir temsilcileri, Egemenlik Evi’ne gerçekleşen yürüyüşün ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nermin Özgül ve Genel Sekreter Barış Karcı ile görüştü.

Haber

1 saate yakın süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Tüm Bel Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, Başkan Cemil Tugay’ın kendilerine randevu vermediğini söyledi.

“BURADA EYLEME DEVAM EDECEĞİZ” 

Toplu İş Sözleşmesi yapılana akdar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Cevdet Keleş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kendilerine yolladığı 31 Temmuz’a kadar kararınızı verin yazısının tehdit söylemi olduğun belirterek, “Görüşmede önerilen sözleşmenin 31 Temmuz’a kadar imzalanması söylemini tehdit olarak algıladığımızı belirttik. Biz her zaman diyalogdan yana olduk. Emekçiler olarak biz belediye yönetimini toplu sözleşme hukukunu sağlamaya ve uymaya davet ediyoruz. Bize randevu verilene kadar Cemil Tugay gelene kadar burada eyleme devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber

“MEMURU ENFLASYON FARKINA EZDİRMEYİN”

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle 2 yıl boyunca aynı ücrete imza atmayacaklarını belirten Cevdet Keleş, “Ücretlere zam yapmayacaksınız ancak suya, ulaşıma zam yapacaksınız. TÜİK halkı yoksullaştırırken siz TÜİK’in rakamlarından bile uzak teklifler veriyorsunuz. Bu ücreti dayatmak memuru ezdirmektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin enflasoyon söylemlerini destekliyoruz. Memuru bu ülkeden 2 yıl boyunca enflasyon farkına ezdirmeyin” dedi.

Haber

Yüzlerce kişinin Egemenlik Evi önünde sloganlar atarak gerçekleştirdiği eylem nedeniyle belediye girişine çok sayıda çevik kuvvet ekibi yönlendirildi. Eylemler polis kontrolünde sürüyor.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme