Anlayamadık…

Menemen Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, 21 Ocak 2024 tarihinde açıldı. Hastanenin açılış konuşmalarının ardından İzmir Büyükşehir...

Anlayamadık…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Menemen Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, 21 Ocak 2024 tarihinde açıldı. Hastanenin açılış konuşmalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan, hastaneyi denetlemek amacıyla basın mensuplarını dışarıda bırakarak içeride incelemeler yaptı. Özkan’ın hastaneyi gezerken yaptığı “İnsanın hasta olası geliyor, buradan hasta girip de sağlam çıkmamak mümkün değil” yorumu, Soyer’in de “Evet, pırıl pırıl” demesi İzmir Büyükşehir basını tarafından servis edilen görüntülerde yer aldı. Özkan’ın cümleleri anlamlandıramazken, hastanelerin hasta olunmaması için kurulduğu gerçeğini gözden kaçırdığı düşünüldü. Özellikle bir veteriner hekimin “İnsanın hasta olası geliyor” demesi anlamsız ve uygun olmayan bir ifade olarak değerlendirildi.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Selim Özkan, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Özkan, “Anlatmak istediğim teknik ekipman, steril ortam, ameliyathane gibi unsurların sokak hayvanları için yapılmış büyük bir yatırım olduğuydu. Özel kuruluşların gerçekleştirebileceği tarzda bir sistem kurulmuş. Sokak hayvanlarının buraya gelip teçhizatlı bir ortamda tedavi edilecek olmasından duyduğum memnuniyeti dile getirdim. Hastanenin barınakları ve padokları bulunuyor; bu nedenle sokak hayvanları için oldukça faydalı bir yer olduğunu ifade ettim” şeklinde konuştu.

Aysun Güler

Bakmadan Geçme