Aracınızı güneşte bırakmayın!

Araba sahipleri dikkat! 30 yıllık oto boyacısı Mehmet Akkuş'tan önemli uyarılar geldi: Aracınızı güneşte bırakmayın!

Güneş yanıkları, araçlarda ciddi sorunlara yol açabilir. Peki, bu sorun nasıl önlenir ve boyasız güneş yanığı giderme mümkün mü? İşte güneş yanıklarını yok etmenin yolları...

Belli bir yaşın üzerindeki araçların uzun süre güneş altında kalması, "güneş yanığı" olarak adlandırılan bir soruna yol açıyor. Bu durum, aracın üst tabakasındaki verniğin yanmasıyla sonuçlanıyor. Ancak, birçok sürücünün korkulu rüyası olan güneş yanığını önleyebilirsiniz.

Güneş Yanığının Nedenleri

Yeni Söke'nin haberine göre; araçların düzenli ve uzun süre boyunca güneşe maruz kalması, güneş yanığına neden oluyor. Aydın 2. Sanayi Bölgesi'nde 30 yıldır oto boyacı olarak çalışan Mehmet Akkuş, güneş yanığının nedenlerini ve önleme yollarını anlattı. Efeler ilçesi 2. Sanayi Bölgesi'nde oto boyama işiyle ilgilenen Akkuş, "Park halinde bulunan araç güneşten yeterli miktarda korunmuyorsa ve direkt güneş ışınlarına maruz kalıyorsa bu bölgeler ısınır. Bu ısınma ise araçlarda güneş yanığının oluşmasına sebep olur. Bu bölgelerde renk solması yaşanır" dedi.

Güneş Yanıklarının Önüne Geçmek Mümkün

Aracın boyasının eskimesinin de güneş yanığı oluşumunu etkilediğini ifade eden Akkuş, "Bu durum da araçlarda güneş yanığı daha sık görülmeye başlar. Araç düzenli olarak pasta ve cila bakımına götürülerek güneş yanıklarının önüne geçilebilir. Aynı zamanda güneş yanığına erken müdahale edildiği durumlarda sorundan daha kısa sürede kurtulabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Güneş Yanığı Nasıl Giderilir?

Güneş yanığının nasıl temizleneceğine değinen Akkuş, "Biz güneş yanığını zımpara ile temizleyip astar atılmadan tek kat boya ve tek kat vernik ile aracın bu sorununu ortadan kaldırıyoruz. Fiyatlar ise parça başı yaklaşık 5 bin liradan başlıyor. Parça arttıkça fiyat artıyor. Aydın sıcak bir bölge olduğu için vatandaşlar bu sorunla çok karşılaşıyor. Kullanılan malzemenin kalitesine göre aracın bu sorundan ne kadar uzun süre uzak kalacağı değişiyor. Zor bir iş yapıyoruz; diğer boyacı arkadaşlar piyasanın altında fiyatlara bu işlemi gerçekleştiriyorlar, bu da bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor" dedi.

Güneş lekelerinin aracın değerini düşürdüğünü belirten Akkuş, "Bu sorundan kurtulmak için aracı boyatmak da aracın değerinin düşmesine sebep olacaktır. Bu yüzden araçların direkt olarak güneşe maruz kalmasını engellemek gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.


 

Bakmadan Geçme