Arıtma tesisi manzaralı arsa satışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ziyaret eden İzmir Serbest Bölgesi sanayici ve iş adamları, Menemen Belediyesi'nin bölgenin arıtma tesisine 30 metre mesafede imarlı arsa sattığını belirterek, bu arsalara kuralacak evlerin mağduriyet yaşayacağını hatırlattı. Seyrek ile Maltepe'ye duble yol isteyen sanayiciler, bu talebin bir an önce UKOME gündemine gelmesini talep etti

İzmir Serbest Bölgesi’nin (İZBAŞ) Yönetim Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret ederek Menemen ilçesinin Maltepe ve Seyrek Mahallelerine ulaşımı sağlayan yol sorununu ve bölgenin arıtma tesisine 30 metre mesafede imarlı arsa satıldığını gündeme getirdi. 

Menemen Belediyesi ‘nin satışa çıkardığı bazı arsaların, İZBAŞ’ın arıtma tesisine 30 metre mesafede yer aldığına işaret eden İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, buralarda yapılacak evlerde oturan vatandaşların, bilerek yatırım yapmaları gerektiğini söyledi. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde arıtma tesisine bu kadar yakın yapılaşma olamayacağını kaydeden Sevimli, şu değerlendirmeyi yaptı:  “Buralarda yapılacak konutlarda oturmayı düşünenler, arıtma tesisimiz ile karşı karşıya oturacaklarını şimdiden bilmeli ve yatırımlarını ona göre yapmalı. Arıtma tesisimizin 30 metre ötesinde konut imarlı arsaları alanları uyarmayı görev sayıyoruz. İZBAŞ’ın arıtma tesisi, tüm ulusal ve uluslararası normları karşılayan, çevreye hiçbir olumsuz etkisi olmayan, ilgili kamu otoriteleri tarafından sürekli denetime tâbi tutulan tesis. İZBAŞ olarak tesisimize güveniyoruz. Bu taşınmazları ev sahibi olma hayaliyle alan vatandaşlarla ilerleyen yıllarda karşı karşıya gelmek, arzu edilmeyen diyaloglar yaşamak istemiyoruz. Çekincelerimizi Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik. Kendilerini en kısa zamanda misafir etmek isteğimizi paylaştık. Büyükşehir Belediyesi, Devlet İhale Kanunu kapsamında Menemen Belediyesi’nin ihaleye çıkardığı çok sayıda taşınmazın satışının durdurulması için yargıya başvurdu. Başkanımız bölgede yaşanan duruma,  sorunlara son derece hâkim ve bu bizim için memnuniyet verici.” 

Arıtma tesisi manzaralı arsa satışı

MALTEPE VE SEYREK’E DUBLE YOL TALEBİ

İZBAŞ ile 16 km mesafedeki İzmir çevreyolu Seyrek Kavşağı’na kadar uzanan yoğun araç trafiğine sahne olan tek şeritli yol, İZBAŞ’ta üretilen, uzunluğu  90 metreyi bulan rüzgâr türbini kanatlarının İzmir ve Aliağa limanlarına ulaşımında sıkıntı yaratıyor. Eyüp Sevimli, konut projeleri nedeniyle araç ve insan sirkülasyonunun arttığına dikkat çekerek, Seyrek ve Maltepe’yi İzmir Çevreyolu’na bağlayan tek şeritli yolun duble yol standardına kavuşması için çözüm önerilerini dile getirdiklerini vurguladı. Sorumluluk sahası sahibi Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kuruluşlarla çözüm için iletişimde olduklarını ve raporlar sunduklarını kaydeden Sevimli, Tugay’ın Başkanlığını yaptığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) gündemine gelmesi için destek istediklerini belirtti. 

Birer şerit gidiş geliş olarak kullanılan yolu Bakırçay Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler, toplu taşım araçları, Seyrek ve Maltepe’de ikâmet eden binlerce vatandaşın da kullandığını hatırlatan Sevimli, “6 binin üzerinde çalışanımızın, üretim yapan fabrikalarımızın sevkiyatları bu yol üzerinden yapılıyor. Bugüne kadar merkezi ve yerel yönetimlere sorunumuzu defalarca anlatmamıza, raporlar sunmamıza rağmen çözüm bulamadık.” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret eden İZBAŞ heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Tahiroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Eriten ve Abdurrahman Akay, İZBAŞ Genel Müdürü Gürsel Bahçıvancılar yer aldı. 
 

Bakmadan Geçme