Asgari ücret bu hafta belli olacak!

Yeni yılın başında yürürlüğe girecek olan asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmalar, tarafların müzakereleriyle birlikte belirli bir...

Yeni yılın başında yürürlüğe girecek olan asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmalar, tarafların müzakereleriyle birlikte belirli bir noktaya geldi. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanın yanı sıra toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesi süreci devam ediyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 11 Aralık’ta, ardından ikinci toplantısını 18 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirdi. Taraflar, müzakerelerini sürdürerek belirli bir aşamaya geldi ve nihai kararın bu hafta yapılacak üçüncü toplantıyla birlikte açıklanması bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada asgari ücret sürecine ilişkin olarak, “Asgari ücret konusunda her zaman enflasyona karşı durduk ve çalışanların alım gücünü artıracak bir perspektif sunacağız. Üçüncü görüşmeyi inşallah önümüzdeki hafta yapacağız ve aralık ayının sonuna kadar netleşecek. Bu hafta içinde, memurlar ve memur emeklilerine yaklaşık yüzde 50 civarında bir zam yapılacağı öngörülüyor” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme