Asgari ücrette ikinci toplantı bugün!

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün yapacağı...

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün yapacağı ikinci toplantıda ekonomik verileri ve raporları ele alacak.

Bu süreç, doğrudan 7 milyon çalışanı ve dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine odaklanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ikinci toplantı, 11 Aralık’ta gerçekleştirilen ilk toplantının devamı niteliğinde.

Bu toplantı, pazarlık sürecinin belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor ve temel ekonomik veriler bu aşamada masaya yatırılacak. Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyon üyeleriyle paylaşması bekleniyor.

İşçi ve işveren temsilcileri henüz bir rakam ortaya koymamış olsalar da, sunulacak ekonomik veri ve raporlar doğrultusunda pazarlık masasına oturacaklar.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme