• Haberler
  • Gündem
  • Asgari ücrette üçüncü toplantı ne zaman yapılacak?

Asgari ücrette üçüncü toplantı ne zaman yapılacak?

Tüm gözler asgari ücreti belirlemek için yapılacak olan üçüncü toplantıya çevrildi. İkinci toplantı gerçekleşti ve taraflar,...

Tüm gözler asgari ücreti belirlemek için yapılacak olan üçüncü toplantıya çevrildi. İkinci toplantı gerçekleşti ve taraflar, yakın günlerde bir kez daha bir araya gelmeyi planlıyor. Üçüncü toplantıda, rakamların konuşulması ve belirlenmesi bekleniyor. Ancak asgari ücret sürecinin tamamlanma zamanı ve yeni ücretin ne zaman belirleneceği konusunda net bir bilgi henüz bulunmuyor.

İşçi tarafı özellikle 3’üncü toplantının getireceği gelişmeleri merakla bekliyor. Bu toplantıda işçilerin talep ettiği ücret artış oranının somut bir şekilde ortaya konması bekleniyor. Aynı zamanda işverenlerin de önerilerinin dile getirilmesi bekleniyor.

Asgari ücretin belirlenmesi süreci nasıl işleyecek?

Sürecin tamamlanması için son tarih 31 Aralık gibi görünse de, yeni asgari ücretin bu tarihten önce açıklanması bekleniyor. Uzlaşının sağlanması durumunda ise sürecin erken tamamlanması öngörülüyor. Karakaş, özellikle kira, konut ve gıda gibi zorunlu ihtiyaçların göz önünde bulundurulup bir uzlaşının sağlanabileceğini ifade etti.

Şu an net 11 bin 402 lira olarak uygulanan asgari ücret, komisyonda oy çokluğuyla belirlenecek yeni bir rakama evrilecek. Şu anki asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruşken, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. İşverenin toplam maliyeti ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bu miktarın 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücreti, 2 bin 79 lira 25 kuruşu sosyal güvenlik primini ve 268 lira 29 kuruşu işveren işsizlik sigorta primini oluşturuyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme