• Haberler
  • İzmir
  • Aslanoğlu, kongrede konuştu: Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız!

Aslanoğlu, kongrede konuştu: Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız!

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-CHP 38. Olağan İzmir Kongresi, Gaziemir'de yer alan Fuar İzmir'de başladı. Divan Başkanı CHP...

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-CHP 38. Olağan İzmir Kongresi, Gaziemir’de yer alan Fuar İzmir’de başladı. Divan Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre oldu. Kritik kongre öncesi üç isim adaylığını açıklarken, Aytekin Tunus ‘baskı’ iddialarını öne sürerek çekildi. Böylelikle yarışın Mehmet Şakir Başak ve Şenol Aslanoğlu arasında geçeceği kesinleşti. İlk olarak Aslanoğlu, delegelere seslendi.

‘GENEL BAŞKAN SORUNUMUZ YOK’                                               

Partinin yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Aslanoğlu, “Evet. Ama yenilik dedim diye hemen genel başkanlığa getirecek basın konuyu. Sürecin en başından beri yüksek sesle haykırdım. Bu partinin genel başkanlık sorunu yoktur. Bu partinin daha verimli çalışmalara ihtiyacı vardır. Her toplantıda konuştum. Biz dimdik genel başkanımızın arkasındayız. Şimdi genel başkanın arkasındayız dedi, ama tam söylemedi, ama isim vermedi diyenler olacaksa onlar için tam söyleyelim. İzmir olarak, birlik içinde, dimdik Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız” dedi.

Şenol Aslanoğlu, “Adaylığımı açıkladığım törende sormuştum. En çok çalışanımızın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğuna şahit misiniz diye? Orda bulunanlar her biri şahidiz diye bağırmıştı. Şimdi en çok çalışanımız Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için kocaman bir alkış istiyorum. Bu çalışma ayakta alkışlanmayı hak ediyor arkadaşlar. Seçim gecesi Twitter sana hakkım helal dede diye yıkılıyordu, size hakkımız helal sayın genel başkanım” diye konuştu.

Bakmadan Geçme