Atama “engel”i

Engelli bireyler, 1 yılı aşkın süredir atama bekliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın...

Atama “engel”i
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelli bireyler, 1 yılı aşkın süredir atama bekliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın atamalar hakkında yaptığı açıklamanın üzerine aylar geçmesine rağmen henüz atamalar gerçekleşmedi.

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, atama bekleyen engelli bireylerin seslerini duyurdu. Turhan İçli açıklamasında, “Atanacaklarına dair bir söylem oldu hatta çok hayal kırıcı olan 2 bin gibi bir rakam telaffuz edildi, ancak atanan kimse olmadı. Bundan bir ay kadar önce bu atamaların yapılacağına ilişkin bir açıklama daha geldi ancak fiilen halen gerçekleşmedi. Engelli öğretmen ataması yapılacağını söylediler, henüz siftah yapılmadı. Seçimden birkaç gün önce atama yaparak bir seçim kampanyası olarak mı kullanacaklar bilemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

MÜCADELECİLER YERİNE ÇIKARCILAR

Son yıllarda atamaların çok düştüğünü belirten İçli, “Tek seferde 10 bin kişi atanıyordu. Bu trend giderek düştü. 2013 yılında Faruk Çelik Çalışma Bakanıydı, 2 bin atama açıklaması yaptı. Engelli bireyler açıklama sonrası açlık grevine oturdu ve Bakan Çelik bütün taleplerimizi kabul etti. O zamanlar tepkiler vardı, şu an tepki de yok. Özellikle 2020 yılından sonra insanlar mücadele duyarlılığını kaybetti. Artık 1000 kişi ataması açıklansa bile çıt çıkmıyor. Bu rakamlarla insanların ayağa kalkması gerekirken kimse sesini dahi çıkartmıyor. Bunun sebebi ise, örgütlerdeki mücadeleci insanlar yerine çıkarcı tipler egemen oldu” diye konuştu.

Haber

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli

“BAŞKA HESAPLAR”

Engelli bireylerin atama beklediğini hatırlatan Turhan İçli, “Geçen yıl yapılması gereken atamalar yapılmıyorsa, bu engelliler açısından büyük bir hayal kırıklığı. Hükümetin ivedilikle bu atamaları yapması gerekir. Seçim sürecinde buna ayıracak zamanları mı yok, başka hesapları mı var bilmiyoruz. Biz bu yıl içerisinde bu eksiğin telafi edilmesi ve yeni kadrolar oluşturarak engellileri istihdam etmesi gerekiyor” dedi.

MAĞDURİYETLER GİDERİLSİN

Atama bekleyen engelli birey U.G.Y., ise açıklamasında, “1 yıldır atama bekliyorum. 24 Nisan 2022 tarihinde Engelli Kamu Personeli Sınavı’na (EKPSS)  girdim ama 1 sene olmasına rağmen atamalar gerçekleşmesi. Şubat ayında biz atama bekliyorduk. Bize resmi bir tarih vermiyorlar. 2021 yılında 16 Şubat’ta atamalar yapıldı ama bu şene ülkemizi sarsan depremden dolayı ertelendi biz de durumdan dolayı sıkıştırmadık. Deprem etkisi azaldı, seçim çalışmaları başladı ancak biz unutulduk bize bir bilgi dahi vermiyorlar. Bir an önce atamamız olsun, mağdur edildik, mağduriyetimin bir an önce telafi edilmesini bekliyorum” diye konuştu.

 (M.T.)

Bakmadan Geçme