• Haberler
  • Gündem
  • Atatürk fotoğrafı olayında görevden uzaklaştırmalar yapıldı… Piyade okulunda cemaat yapılanması mı?

Atatürk fotoğrafı olayında görevden uzaklaştırmalar yapıldı… Piyade okulunda cemaat yapılanması mı?

Güler, olaya karışan tüm kişilerin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını belirtti. İlgili öğrenci subayın fotoğrafı takmama gerekçesini...

Güler, olaya karışan tüm kişilerin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını belirtti. İlgili öğrenci subayın fotoğrafı takmama gerekçesini “toplu iğnesinin olmaması” olarak sunduğunu ifade eden Güler, olayın sorumlularıyla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu kararlarının beklendiğini ifade etti.

Güler, ayrıca, Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenler arasında bir grup oluştuğu ve bu grup arasında WhatsApp üzerinden yazışmalar yapıldığına dair bilgilere de değindi. Bu teğmen grubunun, geçen yıl Kara Harp Okulu’nda görevli komutanlara şikayet edildiğini ancak herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

Olay sonrasında yaşanan arbede ve gelişmelerin ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın başlattığı idari soruşturmanın Disiplin Soruşturma Heyeti tarafından raporlandığını ve ihracı istenen dört teğmenin olduğunu belirten Güler, şikayetçi teğmenin darp izine rastlanmaması üzerine Tuzla Polis Merkezi’ne giderek şikayette bulunduğunu ifade etti.

Yaşanan olaylar sonrasında sorumlu alay komutanı bir albay ile bölük komutanı bir üsteğmenin de görevden uzaklaştırıldığını sözlerine ekledi. Güler, olayın ardından başlatılan idari ve adli süreçlerin sonuçlarının beklenmesi gerektiğini ve hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından kararların kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme