Atatürkçüler, Belkahve Ata Anı Evi'nde buluştu

Kurtuluş Savaşı'nın ve İzmir'in kurtuluşunun simgesel noktalarından biri olan Belkahve, anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Bornova ve Buca belediye başkanları ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) Bornova, Buca ve Foça şubeleri üyeleri, Belkahve’deki Ata Anı Evi’nde bir araya geldi. Ziyaretçiler, Kurtuluş Savaşı dönemine ait önemli eserlerin sergilendiği Ata Anı Evi’nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in kurtuluş sürecinde bu bölgedeki anılarını dinleme fırsatı buldu.

Tarihi Belkahve Ata Anı Evi'nde Duygu Dolu Anlar

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, ADD üyeleri ile birlikte Kurtuluş Savaşı’nın izlerini taşıyan Belkahve’deki Ata Anı Evi’nde buluştu. Ziyarette, Afyon’da gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü’ne katılan gençler de yer aldı. Ata Anı Evi, orijinal Türk bayrakları, askeri eşyalar, ilk baskı Nutuk ve gazete yayınları gibi tarihi objelerle Kurtuluş Savaşı’na dair önemli bir hatıra mekânı olarak ön plana çıkıyor. Ziyaretçiler, Atatürk’ün “Bu kente bir şey olacak diye çok korktum” sözünü söylediği Belkahve’deki tarihi anılarını araştırmacı Arda Kalaycı’dan dinledi.

Başkan Eşki: “ADD Üyesi Olmaktan Gurur Duyuyorum”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ADD’nin Bornova, Buca ve Foça şubeleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Eşki, 18 yaşından beri Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olduğunu vurgulayarak, “ADD üyesi olarak belediye başkanlığı yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu dernekte büyüdüm ve ADD için elimden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğim. Tarihi önemi büyük olan Ata Anı Evi, İzmir’in kurtuluşunu ve Atatürk’ün anılarını yaşatan çok değerli bir mekândır. Burada bulunmaktan ve sizlerle aynı yolda yürümekten onur duyuyorum” dedi.

Başkan Duman: “Cumhuriyetin Değerini Bilmek Önemli”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Cumhuriyet’in gençliğe emanet edildiğini hatırlatarak, gençlerle birlikte Afyon’da katıldıkları Zafer Yürüyüşü’nün ardından, bu gençleri İzmir’de ağırlamaktan ve Belkahve Ata Anı Evi’ni ziyaret ettirmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Duman, “Cumhuriyet hepimiz için büyük bir değer ve çok zor şartlar altında kazanıldı. Bu değeri bilmek ve onu geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğudur. Cumhuriyetimizi ileriye götürme gayreti içinde olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ADD Üyeleri Ziyaretten Memnun

Ziyarete katılan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Bornova Şubesi Başkanı Mübeccel Timaç, Buca Şubesi Başkanı Erkan Çiçek ve Foça Şubesi Başkanı Ali Altuntaş, bu anlamlı buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üyeler, Kurtuluş Savaşı’nın simgesel alanlarından biri olan Belkahve’de buluşmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade ederek, Başkan Eşki ve Duman’a teşekkür etti.

Bu anlamlı ziyaret, hem tarihi Belkahve’nin Kurtuluş Savaşı’ndaki önemini bir kez daha hatırlattı hem de Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmanın önemini vurgulayan bir buluşma olarak kayıtlara geçti.

Bakmadan Geçme